Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Kötelező gépjármű-felelősségbi...

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást csak az egy év leteltével lehet felmondani?

Figyelt kérdés
Ma kötöttem kötelezőt (05.10.), bent az irodában érdeklődtem is, hogy biztos, ez e a legolcsóbb, mert az előző autómnál is kézségesen segítettek és megnézték nekem a neten, hogy az én esetemben az övék-e a legkedvezőbb ajánlat. Mondjuk csodálkoztam hogy 60ezren felül van, de azt mondták, most minden biztosító ennyire megemelte a díjakat, de még így is az övék a legolcsóbb. Hát, mondom nincs mit tenni, akkor legyen. Aztán kicsit utána jártam, bezéltem ismerősökkel, és mondták, hogy más biztosítónál ugyanerre az autóra nem kéne csak 20 ezer körül fizetnem egy évre. Neten is megnéztem kicsit alaposabban, és tényleg, sőt, van ahol 16ezer lenne az éves díj. Ezek meg 60 akárhányezret elkérnek egy 1.0-ás Fiat Uno-ra. 1 óra után egyből telefonáltam is, hogy azonnali hatállyal fel szeretném mondani, vagy, ha még nem véglegesítették a rendszerben, töröljék ki, mert félre lettem tájékoztatva. Erre közölték, hogy ha már aláírtam az ajánlatot, nem tudnak mit tenni. Majd egy év múlva lemondhatom... Viszont negyed évente kell fizetnem a biztosítást, így nem lehet, hogy befizetem az első negyedévet, és utána felmondom, vagy valami, mert ez így nagyon sok pénz. Amúgy még nem fizettem be az első részletet, mert várok, hátha lesz valami megoldás. Légyszíves segítsetek! Előre is köszönöm szépen mindenkinek!

2016. máj. 10. 10:44
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
48%
#20 na ez újabb hasznos info! :)
2016. máj. 10. 14:45
 22/30 anonim ***** válasza:
71%

az eddigi válaszok közül max. az üt váltás lehet jó.

a 24 órán belüli visszalépés esetére levő paragrafust belinkelnéd? mert ha személyesen kötötted, akkor meglepődnék, ha lenne ilyen. bármelyik nagyfőnök is mondta.

ha meg reklamálsz, hogy takszöv. számlád nincs, akkor még az adott kedvezményt is visszaveszik :)

azért nyugi, mert még mindig lehet jobb megoldás ;)

2016. máj. 10. 17:37
 23/30 A kérdező kommentje:
24 órán belüli visszalépésről sajnos nem tudok belinkelni neked paragrafust. :) A főnököm ismeri itt a helyi Groupama biztosító igazgatóját, és az mondta, hogy 24 órán belül vissza lehet lépni bármelyik biztosítónál.
2016. máj. 10. 17:57
 24/30 anonim ***** válasza:
50%
Na jó, majd mindenkèppen írd mán' meg hogy mi lett belőle, mert nagyon kiváncsi vagyok. :)
2016. máj. 10. 19:20
 25/30 A kérdező kommentje:
Mindenképpen. :)
2016. máj. 10. 21:18
 26/30 anonim ***** válasza:
Hát, ilyenről még nem hallottam, hogy vissza lehetne lépni egy biztosítónál, főleg kgfb-nél, de mindegy. Életbiztosításnál van ilyen, de kgfb-nél miért lenne?
2016. máj. 10. 23:55
 27/30 anonim ***** válasza:
gfb-nél is lehet, de nem ebben az esetben.
2016. máj. 11. 07:16
 28/30 anonim ***** válasza:
44%

"24 órán belüli visszalépésről sajnos nem tudok belinkelni neked paragrafust. :) A főnököm ismeri itt a helyi Groupama biztosító igazgatóját, és az mondta, hogy 24 órán belül vissza lehet lépni bármelyik biztosítónál."

ugye azért érzed, hogy ez gyenge lábakon áll...

2016. máj. 11. 07:19
 29/30 A kérdező kommentje:
Na, fejlemény! Azonnali hatállyal nem mondhatom fel a szerződést, de a helyi ügyintéző, akinél kötöttem a biztosítást, miután többször is meglátogattam és elbeszélgettem vele, elintézte, hogy egy hónap után felbonthassuk a szerződés közös megegyezés alapján. Tehát be kell fizetnem a csekket, amit adtak, az 17ezer forint (ez a negyedévi díj); holnap megírjuk a nyilatkozatot, hogy május 31-től közös megegyezés alapján megszüntetem náluk a biztosításomat, a maradék 2 hónapra lévő összeget pedig visszautalják a számlámra június elején. Június 1-től pedig köthetek máshol biztosítás. Úgyhogy szerencsére sikerült elintézni a dolgot. :)
2016. máj. 12. 17:12
 30/30 anonim ***** válasza:

igen, ez a jobb megoldás, amit már fentebb írtam. Azt viszont nem tudom, hogy erre miért kell 1 hónap. Persze még így is jobban jártál bármelyik másik lehetőségnél...

arra azért még figyelj, hogy kötésnél több biztosító is pótdíjazza, ha az előzményszerződés közös megegyezéssel szűnt meg... ;)

2016. máj. 12. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!