Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Kötelező gépjármű-felelősségbi...

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást csak az egy év leteltével lehet felmondani?

Figyelt kérdés
Ma kötöttem kötelezőt (05.10.), bent az irodában érdeklődtem is, hogy biztos, ez e a legolcsóbb, mert az előző autómnál is kézségesen segítettek és megnézték nekem a neten, hogy az én esetemben az övék-e a legkedvezőbb ajánlat. Mondjuk csodálkoztam hogy 60ezren felül van, de azt mondták, most minden biztosító ennyire megemelte a díjakat, de még így is az övék a legolcsóbb. Hát, mondom nincs mit tenni, akkor legyen. Aztán kicsit utána jártam, bezéltem ismerősökkel, és mondták, hogy más biztosítónál ugyanerre az autóra nem kéne csak 20 ezer körül fizetnem egy évre. Neten is megnéztem kicsit alaposabban, és tényleg, sőt, van ahol 16ezer lenne az éves díj. Ezek meg 60 akárhányezret elkérnek egy 1.0-ás Fiat Uno-ra. 1 óra után egyből telefonáltam is, hogy azonnali hatállyal fel szeretném mondani, vagy, ha még nem véglegesítették a rendszerben, töröljék ki, mert félre lettem tájékoztatva. Erre közölték, hogy ha már aláírtam az ajánlatot, nem tudnak mit tenni. Majd egy év múlva lemondhatom... Viszont negyed évente kell fizetnem a biztosítást, így nem lehet, hogy befizetem az első negyedévet, és utána felmondom, vagy valami, mert ez így nagyon sok pénz. Amúgy még nem fizettem be az első részletet, mert várok, hátha lesz valami megoldás. Légyszíves segítsetek! Előre is köszönöm szépen mindenkinek!

2016. máj. 10. 10:44
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
85%
Naponta hirdethetnek új tarifát a biztosítók, tehát addig olcsó, ameddig, utána emelhet díjat. Bosszantó eset a tiéd, de tényleg alkuszcégnél csináld legközelebb, azok garanciát vállalnak az ott kalkulált díjakra is.
2016. máj. 10. 11:42
 12/30 A kérdező kommentje:
Amúgy most nézem, a fickó azt írta a papírra, hogy rendelkezem takarékszövetkezeti számlával, holott nem is. Ez nem adhat okot a szerződés felmondására, mivel az valótlan adatot tartalmaz? Így érvénytelen, nem?
2016. máj. 10. 11:49
 13/30 anonim ***** válasza:
48%
#12 Egy próbát simán megér.
2016. máj. 10. 11:53
 14/30 anonim ***** válasza:
86%
Ne reménykedj, ez csak adminisztrációs hiba, majd javítják :/ Még az sem megoldás, hogy kötsz egy másik biztosítónál, és akkor az egyik érvénytelenné válik, mert mindig az elsőként kötött biztosítás az érvényes.
 15/30 anonim ***** válasza:
86%
Bár lehet hogy csak annyit érsz vele hogy még magasabb lesz a díjad, mert ez egyébként díjcsökkentő tényező.
 16/30 anonim ***** válasza:
48%
#14 Tényleg, és mi van ha visszadátumozza? :) MErt ha keres egy biztosítási ügynököt, az ügynök másnap is befizetheti az első havi díjat, azaz ma. szóval az ügynökkel már tegnaptól kockázatban lenne az autó, és az lenne az elsőként kötött biztosítás. Csak egy ötlet.
2016. máj. 10. 11:55
 17/30 anonim ***** válasza:
69%
Az sem segít, mert ha egy biztosító rögzíti a szerződést a központi káradat-nyilvántartásban, akkor bukta van. És semmi oka rá, hogy ne rögzítse azonnal. Onnantól más biztosítónál nem tud kötni, mert nem engedi a rendszer.
2016. máj. 10. 12:00
 18/30 anonim ***** válasza:
48%
Mondjuk, lehet, hogy megér egy próbát gyorsan kötni egy másik biztosítónál, hátha a Köbe még nem rögzítette a Központi Káradat-nyilvántartásban a szerződést, és be lehet előzni, de kicsi esélyt látok rá. Ha nem sikerül a másik biztosítónál kötni, kap egy elutasító levelet, ennyi.
2016. máj. 10. 12:04
 19/30 anonim ***** válasza:
36%

Egyébként a köbének már volt valami balhéja, ha van rgy kis szerencséd, tönkremegy az egész bagázs 2 hónap múlva. :)

Ami még eszembe jutott, annak idején amikor bedőlt a mác biztosító, akkor az alkuszom küldött egy levelet, hogy átkötötték a köbéhez, pedig akkor még nem volt hivatalos hogy érvénytelenednek a szerződések. (A vicc hogy pont utána volt egy balesetünk, és miután apám még nem tudott a váltásról a másik fél meg csak annyit látott hogy máv, küldött egy ilyen kitèpett lapon egy összegzést a károkról, és hogy postafordultával küldjük a pízt. Na akkor nagyot nevettem. :) konkrétan leesett a tükre, meg behorpadt az ajtó oldala. A tükör miatt, a szervizes meg ilyeneket írt az árajánlatba hogy belő kárpit levétele (nyilván a javításhoz) 5000, összesen valami 170-er akartak legombolni rajtunk. Amatőrök. Azóta is ennél az alkusznàl vagyok, sose mennék máshová, szóval ez itt a reklám helye: netrisk.hu

2016. máj. 10. 13:09
 20/30 A kérdező kommentje:
Na, most beszéltem a főnökömmel, aki ismeri az egyik biztosítótársaság igazgatóját. Felhívta telefonon, és a fickó azt mondta, hogy 24 órán belül, hogyha kérem őket, főleg hogyha formai vagy tartalmi hiba miatt oka is van, akkor kell, hogy töröljék a szerződést. Úgyhogy ma még bemegyek és megpróbálom elintézni a dolgot. Még törvénycikkelyt is nyomtatok ki, hogy legyen bizonyíték, hogy egy szerződés semmis, ha tartalmi hiba van benne, tehát ha valótlan dolog van beleírva, az enyémben pedig kettőt is találtam. (1. amit írtam fentebb, hogy az ügyintéző azt írta, hogy van folyószámlál a takarékszövetkezetnél, 2. hogy azt ikszelte be, hogy nem volt még kötelező biztosításom ebben a járműkategóriában az elmúlt két évben, holott volt, sőt pont náluk.) Úgyhogy reménykedek a sikerben.
2016. máj. 10. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!