Csőtörés volt a lakásomban, eláztattam az alattam lakót. Kijött a kárfelmérő. Én elfogadtam az összeget. A szomszédom viszont nem. Mi történik ebben az esetben?
Én úgy tudom ha beáztatsz valakit neki a saját biztosírójával kell felvennie a kapcsolatot és az fizet.Ha nincs neki biztosítása abban az esetben felajánlhatod a saját biztosításod a kárára.
Lehet,hogy már nem így van de mi kb 5 éve áztattunk el szomszédot és mentünk a saját biztosítónkhoz.Ott mondták,hogy nem a mi gondunk.
Ha nem fogadja el, az az ő baja. Gondolom, a felelősségbiztosításod terhére fizetne a biztosító. Te fogadd el a pénzt, és javítsd ki a kárt, ő meg hadd reklamáljon. Első körben a biztosítónál kell reklamálni, a másodikban a Pénzügyi Békéltető Testületnél, a harmadikban a bíróságon.
A saját biztosítójával is felveheti egyébként a kapcsolatot, hátha azok többet fizetnek. Utána úgyis a te biztosítóddal fizettetik meg a kárt, de ezt egymás között lemeccseli a két cég.
Egy átlagos lakásbiztosítás fb-része amúgy 25 millió forint körül van, tehát nem hinném, hogy az okozott kár ne futná ki belőle. Ha valóban nagyobb a kár, mint amennyit fizetnének, érdemes reklamálni, de ezt igazolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!