Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Csőtörés volt a lakásomban,...

Csőtörés volt a lakásomban, eláztattam az alattam lakót. Kijött a kárfelmérő. Én elfogadtam az összeget. A szomszédom viszont nem. Mi történik ebben az esetben?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 15. 14:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha van biztosításod, márpedig van ha kint-járt a kárfelmérő, a szomszédod maximum a te biztosításod kontójára fog tudni variálni . Ha meg nem fogadta el amit elkellet volna fogadnia, mehet jogászhoz,ügyvédhez, akik majd felvilágosítják, hogy mi a helyes és mi nem, aztán majd előbb vagy utóbb kompromisszumot lesz kénytelen kötni .
2016. ápr. 15. 15:11
 2/7 anonim ***** válasza:
27%

Én úgy tudom ha beáztatsz valakit neki a saját biztosírójával kell felvennie a kapcsolatot és az fizet.Ha nincs neki biztosítása abban az esetben felajánlhatod a saját biztosításod a kárára.

Lehet,hogy már nem így van de mi kb 5 éve áztattunk el szomszédot és mentünk a saját biztosítónkhoz.Ott mondták,hogy nem a mi gondunk.

2016. ápr. 15. 15:13
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Mi is egyszer leáztattunk a szomszédot , a megkérdezésünk nélkül vette fel a kapcsolatot a biztosítónkkal és szépen megkopasztotta a "számlánkat" .
2016. ápr. 15. 15:17
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Neked ahhoz mi közöd? Van biztosítása, majd fizet.
2016. ápr. 15. 15:29
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Amikor bejelentettem az én biztosítómnál ott azt mondták kimennek hozzá is és neki is ők fizetnek. Annyit mondott a szomszédom hogy majd meglátja nekem mennyit fizetnek és ha neki kevesebbet akkor nem fogadja el! A kárszakértő gondolom nem fogja megmondani neki hogy mennyit fizetnek nekem!?
2016. ápr. 15. 16:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha nem fogadja el, az az ő baja. Gondolom, a felelősségbiztosításod terhére fizetne a biztosító. Te fogadd el a pénzt, és javítsd ki a kárt, ő meg hadd reklamáljon. Első körben a biztosítónál kell reklamálni, a másodikban a Pénzügyi Békéltető Testületnél, a harmadikban a bíróságon.

A saját biztosítójával is felveheti egyébként a kapcsolatot, hátha azok többet fizetnek. Utána úgyis a te biztosítóddal fizettetik meg a kárt, de ezt egymás között lemeccseli a két cég.

Egy átlagos lakásbiztosítás fb-része amúgy 25 millió forint körül van, tehát nem hinném, hogy az okozott kár ne futná ki belőle. Ha valóban nagyobb a kár, mint amennyit fizetnének, érdemes reklamálni, de ezt igazolni kell.

2016. ápr. 16. 11:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Egy kb 60x20cm es vakolat esett le neki és körülötte vannak sárga foltok elszortan. Nem tudom mennyi jár erre de engem nem is foglalkoztat. Én úgy voltam ezzel akár mennyit fizetnek az is jól jön!(engem 2x áztatott a felettem lakó, át sem jött) Segítettem a takarításban mert idős néni.De az az érzésem pénznek jobban örült volna.
2016. ápr. 16. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!