Leáztatott a fenti szomszédom. Melyik biztosító fizet többet egy ilyen kárra a Generali vagy az Aegon?
Figyelt kérdés
Az egyik biztosítás a sajátom, a másik a társasházé. Mindkettő kiterjed ilyen esetekre. Tudom, hogy egy kárra csak egy helyen kaphatok kártérítést, de nem tudom, melyiknél jelentsem be.Ugyanolyan árakkal számolnak a kárszakértők?2013. jan. 18. 22:54
1/9 Pataki Éva válasza:
Az igaz hogy nem vehetsz igénybe kettőt, de mindkettőhöz bejelentheted, és majd te választasz attól függően hogy melyik ad jobb ajánlatot. Nagy valószínűséggel az egyedi biztosítás. Üdv Éva
2/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, rendkívül hasznos válasz volt. Nem tudtam, hogy mindkettőhöz be lehet jelenteni, s lehet választani. Tehát akkor kijönnek, megnézik, kiszámolják, és eldönthetem, melyiket választom. Nem lesz gond azzal, hogy az egyik kárszakértő - a biztosító szempontjából- úgymond fölöslegesen jött ki?
S még egy szempont: a saját biztosításomnál -ha őket választom- elveszítem a 15% kármentességi kedvezményt. Tehát ezt is bele kell kalkulálni.
2013. jan. 19. 09:51
3/9 anonim válasza:
Majd kalkulálsz ha megvan mindkét ajánlat.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi!! Az nem baj, hogy az egyik kárbecslő fölöslegesen jött ki? Simán telefonon lemondom az egyik kártérítést, és kész?
2013. jan. 20. 16:43
5/9 anonim válasza:
Persze, hidd el, egyik biztosító sem fog sírva fakadni, ha nem kéred a pénzüket...
6/9 anonim válasza:
Szerintem nem a saját biztid téríti, hanem a fenti lakó felelősség biztosítása (vagy az is). Feltéve persze, hogy van neki. Így nem kell aggódni a kármentességi miatt sem.
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek!
2013. jan. 23. 21:56
8/9 anonim válasza:
Nem lehet,hogy a te biztosításod csak az ingóidra terjed ki?
9/9 A kérdező kommentje:
De igen. Nemrég kiderült, hogy a saját biztosításomból -évekkel ezelőtt- kivetettem a közös vezetékekre, falakra kiterjedő károkat, úgyhogy ez megoldotta a kérdést. A közös biztosítás viszont érvényes. Itt volt a kárbecslő, és korrekt módon járt el.
2013. jan. 26. 23:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!