Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Autóbiztosítás szerintetek?

Autóbiztosítás szerintetek?

Figyelt kérdés

SziasztoK! van egy daewoo ticom, összetörték nemrég. Totálkárra állapították meg, most amit szerintem adnak érte az a 70 ezertől -100ezer-ig terjedő összeg nem elég semmire és szinte semmit sem fedez, ezt visszatudom utasítani? és jobb ajánlatért harcolni? illetve casco van rajta. Másik pedig, hogy a német mercédeszes aki összetört nem ismerte el, így perbe lett fogva az ügy. Amikor megállapítják a bűnöst ami pedig ő lesz( tanuk és térfigyelők) Akkor követelhetek tőle kártérítést, hogy 2 hónapig autó nélkül voltam stb stb ? 500 ezer körül akarok, szerintetek reális lenne ha lehetséges lenne?

Köszönöm a válaszokat

2016. ápr. 8. 14:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy Ticoert felmilliot? Na ne vicceljunk mar. Hahu-n neztem, a legdragabbak vannak 300e korul hirdetve (az egy darab 400e forintos sztem irrealisan draga).

Ha a biztosito nem fizet annyit, amennyit te elkepzeltel, perre mehetsz, de hogy nem fogsz tobbet kivasalni beloluk, mint az auto ara, az biztos - ezt hivjak 'karon szerzesnek', es a biztositok meg a birosagok figyelnek ra, hogy ne legyen ra lehetoseg.

2016. ápr. 8. 14:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Kérdés az 500ezret pontosan mire szeretnéd? Ugyanis a bíróságon is meg kell indokolnod,hogy miből tevődik össze ez neked. Az,hogy 2hónapig (x ideig)nincs autód, lehet rá kárigényed, de attól függ milyen további kár ér így? Például vállalkozásodhoz használod,így kiesik a jövedelmed(bár ticónál ez nem hiszem,h játszik), vagy a munkába járáshoz kell és emiatt pluszköltséged merül fel,stb.. Csak az,hogy nincs autód x ideig, arra nem fogsz pénzt kapni. Most akkor cascóra rendezed,vagy gfb-re?
2016. ápr. 8. 17:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Cascora megcsináltathatod, vagy kérhetsz kártérítést, ahogy tetszik. Ha a mercis felelősségét megállapítják, a saját biztosítód az övétől megkaphatja a kártérítést, és te az önrészt is.

Ha személyi sérülés volt, arra inkább kaphatnál kártérítést

2016. ápr. 11. 11:32
 4/5 anonim válasza:
valami olyasmi is van totálkárnál, hogy ha egy éven belül veszel másik autót akkor az átirási pénzt is fizeti a biztosító
2016. ápr. 14. 18:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Átírási költséget nem mindegyik biztosító fizet (egyre kevesebb) és az csak gfb-nél van.
2016. ápr. 16. 10:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!