Tb Németországban munkanélküliként?
Tegnap merült fel, hogy párom Németországban vállal munkát Májustól mert kapott egy remek ajánlatot. Nem vagyunk házasok de egy háztartásban élünk. Nem akarunk egymástól elszakadni, nincs egymáson kívül szinte senkink.
Sajnos nem beszélek olyan jól németül mint a párom. Szeretnék kint dolgozni de nem fog menni egyből, a nyelv miatt. Első két hónapban nyelviskolába szeretnék járni, már kinéztem a helyet, és munkába állni. Talán kezdetben ápolónak vagy akármi megteszi az elején. (Egyébként pedagógus vagyok)
Szóval ez idő alatt amíg ott tanulom a nyelvet, kint kell fizessek tb-t vagy még itthonra kell? Ennek annyira még nem néztem utána még nem válaszoltak az iskolából és talán nem is az ő asztaluk. Attól is félek hogy suli után nem kapok rögtön munkát mert benne van a pakliban, és akkor ott leszek egy ideig munkanélküliként. Ez aggasztóan hangzik. Ezt hogyan jelentsem be egyáltalán? Érdeklődjek az OEP-nél?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!