Van akinek van tapasztalata "TAJ számmal rendelkező magyar állampolgár részére, aki EGT tagállamban és egyezményes államban biztosított személy bejelenő lap" kitöltésével kapcsolatban?
Kösz a választ. Eredetileg az a cél, hogy bejelentsem, nem otthon fizetek TB-t, hanem külföldön. Tehát ideiglenessen szüneteltetni TAJ-kártya érvényességét, hogy ne keressenek meg, miért nem fizetek.
Van EHIC kártyám. Amit említesz (mármint, hogy Mo.-on is biztosítottnak lenni) az egy másik megoldás?
A kitöltéssel kapcsolatban nincs onformációd (lakóhely)?
Akkor csak jelentened kell az OEP-nél, hogy kint vagy biztosított, mivel egyszerre két helyen nem fizetheted.
Amiről én beszéltem, az akkor kell, ha kint dolgozol és ott vagy biztosított, de Magyarországon élsz.
Értem.
Úgy hallottam, ha visszamenőlegesen jelented be az OEP-nél akkor igazolni kell (OEP-nek, vagy NAV-nak...), hogy kint fizeted és mióta.
A magyarországi állandó lakcímedet kell odaírnod.
Majd küld róla az OEP értesítést, hogy átmenetileg érvénytelenítették a TAJ számod (kb. 1 hónap múlva küldték)
Még egyszer kösz. Megpróbálom az itteniekből kiszedni milyen igazolást tudnak adni ami igazolja, hogy itt fizetem a "TB"-t. Remélem nem lesz több kérdésem! :)
Minden jót!
Nem kértek semmilyen igazolást, csak be kellett írni az országot (esetünkben Németország), a biztosító nevét, a biztosítási számot (német "TAJ"-t), a jogviszonyt (munkaviszony) és a biztosítás kezdetét.
Ha van magyar EUs TAJ kártyád, akkor azt vissza kell küldeni az OEPnek (érdemes ajánlott levélben küldeni)
Én kicsit lemaradtam és visszamenőleg kell bejelentenem... De meg kell csinálnom, hogy meglegyen a folytonosság. Az Ügyfélkapun keresztül tervezem intézni. Remélhetőleg nem sóznak rám bírságot...
Van "National Insurance Number"-em (angol TAJ) és gondolom a biztosító a National Insurance... bár az nem egy hivatal... Az egész az itteni adóhatóságon (HMRC) keresztül működik.
Nincs magyar EUs TAJ kártyám, szóval az nem gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!