Mi történhet ha nem fizetem a visszakövetelt jutalékot? (Allianz)
Sziasztok!
Kb. 1 éve dolgoztam az Allianznak mint üzletkötő nagyjából 3 hónapot, de kiléptem. Ez idő alatt kötöttem két olyan életbiztosítást amit mint kiderült nem fizetett az ügyfél és pár napja kaptam egy levelet amiben ~200 ezer forintot követl vissza az Allianz biztosító. Kértem részletfizetést e-mail formájában. Erre jött egy szerződés a részletfizetés feltételeiről. Ami érdekesség, hogy a szerződés azzal a sorral kezdődik, hogy elismerem a tartozás meglétét. Ekkor kattant az agyam, hogy mi van ha valójában törvényileg nem követelhetik vissza hanem csak ilyenkor írnak egy izmosabb levelet amitől majd jól megijed a balek volt üzletkötő és elkezd fizetni.
Rögtön kaptam magam és elkezdtem neten keresgélni. Több helyen is említik ilyen esetben a sztornóalap fogalmát ami a nagyobb biztosítóknak szokott lenni arra az esetre ha ilyen visszaírásokat fedezni kellene az adott biztosítónak.
A kérdésem az lenne -elsősorban azokhoz akikkel egy cipőben járunk és korábban vagy jelenleg is jutalékot követelnek rajta-, hogy áll e olyan stabil lábakon ez az egész mutatvány, hogy bíróságig is elmennének e? Érdemes e fizetni vagy csak a mások által is említett beugratásról van szó?
Köszönöm megtisztelő válaszaitokat!
A sztornópénz létezik.
Nézz utána jogos e a követelés, mert ez nem végig él, tehát ha kötöttél egy 10 évest és az utolsót nem fizeti be akkor azért máf nem vonják vissza.
Talán egy évig él.
Másrészt pénzintézetekkel pont nem kellene bohóckodni, főleg ekkora összegnél.
Simán rádverik.
Én múltkor egy nap késéssel szüntettem meg a kötelezőmet, valami 30 forintot kellett volna befizetni, de az ügyintéző szerint ekkora összeggel nem foglalkoznak.
Na meg mondom anyád.
Hozzábasztam egy 50-est, kértem a bizonylatot, aztán csőcső.
Nem fizetem be a szarrágók biztos jött volna egy évvel később hogy ilyen meg olyan több tízezres elmaradásom van.
Ne a netet túrd, hanem vedd elő a munkaszerződésedet, amit anno az Allianzal kötöttél és olvasd el. Abban benne kell lenni a megoldásnak.
Amúgy kétlem, hogy ne lenne jogos, ez bevett szokás az ilyen üzletkötőknél, hogy ezzel kivédje a bank, hogy kössön 100 fiktív üzletet az üzletkötő aztán felvegye a jutalékot, fizetni meg egyik (fiktív) ügyfél sem fizet majd.
Ha pedig jogos akkor átadják először behajtónak, az küld pár levelet és rárakja a díját, ha nem fizetsz akkor pedig bírósági végrehajtó behajtja. Addigra olyan 5-600,000 ft lesz a végösszeg.
Majd rájössz.
Akkor nem fogsz mosolyogni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!