Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ez most hogy működik? Egy...

Ez most hogy működik? Egy kicsit felkaptam a vizet

Figyelt kérdés
Na szóval ott kezdődik a dolog,hogy PCX-nél rendeltem egy 2x4gb ddr3 1333mhz kit memóriát és megkaptam szombaton betettem a gépembe nem működött a processzor egyfolytában dolgozott,a monitor meg alvó módba volt.Ma vittem vissza erre vegyek másmilyet ami 2ezerrel drágább és azt is várjam meg és a pénzt meg a kezembe nem tudták adni csak egy levásárolható papírt és a pénzt elvileg úgy tudja vissza adni hogy a 12000ből 10et kapok vissza na akkor most ez hogy van???mire fel von le nekem ez a köcsög retkes undorító bolt,azért von le mert kaptam egy selejtet amit kipróbáltam és nem működi és szépen vissza vittem,ezért kapok levonást. Iponnál,hardverkernél nincs ilyen sőt ott ki is cserélik,meg a szakértő ott mondta a háttérben hogy nincs rajta chip hát kösz b+ akkor nem lehet megnézni amikor elviszem a terméket vagy direkt megcsinálták hogy sz*r legyen és drágábbat vegyek de rohadt szemét undorító az ilyen cég,kívülről megcsinálják csilivilisre hogy vonzza oda a bolt az embereket,aztán meg a Duna Plazában van elbújva egy kis retkes helyen -.-

2015. dec. 14. 18:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát ha jól értem, te nem gariztatni vitted vissza a memóriát, hanem kipróbáltad, nem passzolt a gépedben és szeretnéd vissza a lóvét, ami nem ilyen egyszerű. Ha viszont gariztatod, kötelesek kivizsgálni és kicserélni hibátlanra.
2015. dec. 14. 18:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez úgy működik, hogy ha hibás az árú és 3 munkanapon belül viszed vissza, akkor cserélni kéne. Ha nem 3 napon belül, akkor elküldhetik javítani, bár nem tudom hogy RAM mennyire javítható. Minden esetre ha se nem cserélik se nem javítják, akkor a teljes vételár jár vissza készpénzben. Ettől eltérni csak a fogyasztó javára lehet.

Persze sok bolt megpróbálja átverni a fogyasztókat azzal, hogy azt mondja, hogy csak levásárolni lehet. (Bár milyet még nem is hallottam, hogy még azt sem teljesen :D), mert sok fogyasztó belemegy abba is, tudatlansága miatt, aztán a bolt meg örül, hogy nála maradt a pénz.

Általános megoldásnak számít a te esetedben, hogy visszamész a boltba és beírsz a vásárlók könyvébe. Jobb esetben azonnal megoldódik a probléma, amikor elmondod mi a probléma, majd ha nem hajlandók visszaadni a pénzt, akkor elkéred a vásárlók könyvét.

Ha végül be kell írnod, akkor hivatkozz a következőkre:

a 3 munkanapon belül köteles cserélni rész a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 7.§-a írja.

Hogy vissza kell kapnod a pénzedet, azt meg a PTK (vagyis a 2013.V. törvény) 6:159. § b írja le:

"vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének [...] nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt."

2015. dec. 14. 18:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Folyt.

Ha valóban az a probléma, hogy a memória csak a te gépedbe nem jó, de amúgy működik, akkor nincs semmi olyan lehetőséged, amit az előbb írtam, akkor örülj, hogy levásárolhatod az árát.

2015. dec. 14. 18:29
 4/4 A kérdező kommentje:
okés,köszönöm a válaszokat,intézkedem lenyugodtam egy kicsit,megprobálom
2015. dec. 14. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!