Ha naponta vagyok bejelentve egy munkahelyen alkalmi munkavállalóival akkor van TB. -m vagy nincs? Nem vagyok munkanélkülinek beregisztrálva.
3-as vagyok: félig tudtam jól, baleseti egészségügyi szolgáltatása van arra a napra (egyszerűsített foglalkoztatás)
"Társadalombiztosítás:
A munkavállaló az Efo.tv. szerinti foglalkoztatása alapján nem minősül biztosítottnak, csak nyugellátásra, baleseti egészségügyi szolgáltatásra, valamint álláskeresési ellátásra szerez jogosultságot. A nyugellátás számításának alapja napi 500 forint közteher esetén 1370 forint/nap, napi 1000 forint vagy azt meghaladó közteher esetén 2740 forint/nap."
Kedves 3-as, rosszul tudod.
Ugyanis alkalmi munkavállalás esetén a munkáltató csak azt fizeti, amit neki magának kell fizetnie a munkavállaló után, a munkavállaló saját fizetnivalója ilyenkor nem kerül levonásra, mint egy rendes munkaszerződés esetén, hanem mindent az alkalmi munkavállalónak magának kell fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!