Bejelenthetem a biztosítónál a több hónapja kitört üveg kárát?
én is így fogom.
miért várnak eddig? mert nem mindenki tudja azonnal megcsináltatni.
és a javításról kell a számla.
"Miért vártatok eddig?"
Most vagyok szabin, és most érek rá ilyeneket intézni.
#5 - ez baromság. Az üvegkárt megtérítik, nem kell sietni a bejelentéssel. Ha X biztosítónál van 10 éve a biztosításod, fizeted, érvényes, akkor megtéríti a kárt akkor is, ha 8 éve tört el az üveg. Maximum akkor szaroznak, ha ott vagy egy hónapja, és beállítasz egy nagy üveges számlával. Akkor persze megfordul a fejükben, hogy csalsz, különben nem.
Az üvegkárt önmagában mindegy, mikor jelented be, egy belső ajtónál a kár nem lesz nagyobb, ha nem csináltatod meg, csak később. Jó, egy viharkárnál, amikor lerepül a tető, sietni kell, mert magáért a viharért még fizetnek, hogy lerepült a tető, de ha egy hónapig állnak a vízben a falak, de te nem csinálsz semmit, ezért összedől a ház, na azért már nem fognak. Egy kitört üvegnél viszont ilyen veszély nem fenyeget, hogy a késlekedés fokozza a kárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!