Tgyás, gyed, gyes jogosultság mikor lehetséges?
A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőző két éven belül 180 napon át biztosított volt, és
·a biztosítás fennállása alatt, vagy
·a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül szül, vagy
·a biztosítás megszűnését követően 42 napon túl táppénz illetőleg baleseti táppénz folyósításának ideje alatt (vagy a folyósítás megszűnését követő 28 napon belül) . szül.
Ebből kiindulva te valóban TGYS-t fogsz kapni 168 napig, de utána csak GYEST, mivel nem leszel biztosítva a szülés napján. :-(
Nincs ismerősöd, aki be tudna a szülés előtt jelenteni, hogy GYed-et is kapj? Hiába fizeted a TB-t ez nem jogosít GYED-re mert nem vagy biztosított. Ha vmi nem világos írj!
Igen én is úgy tudom mint az előttem hozzászóló.
A határozott munkaviszony így is úgy is megszűnik.
A másik pedig hogyha határozatlan munkaviszony is lett volna akkor is csak tgyásra lennél jogosult. Gyedre ez év január 1-jétől nem vagy jogosult munkanélküli után. Ez van sajnos.
Úgyhogy tgyás, aztán gyes. Vagy bejelent vmi ismerős addig is határozatlan mviszonyra és onnan mész el szülni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!