Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ápr.14-én lejárt a TB-m,...

Ápr.14-én lejárt a TB-m, akkor hogyan kéne fizetnem?

Figyelt kérdés
Munkaviszony megszűnése után 45 napig van, nekem ez múlthéten telt le, akkor már április hónapba fizetnem is kellene? Holnap megyek dokihoz, fizetnem kell az ellátásért?

2015. ápr. 20. 12:51
 1/2 anonim ***** válasza:
Be kell menned a NAV-hoz, kitölteni a TB járulék fizetési kötelezettségről szóló nyomtatványt, ott adnak csekket, amin be kell fizetned az azóta eltelt napokat. És minden hónapban fizetned kell a TB-t amíg nem találsz munkát. Az, hogy ez az orvosnál látszik-e már a gépben, hogy nem vagy jogosult TB ellátásra, azt nem tudom, szerintem még elmehetsz orvoshoz, max. nem lát el, de szerintem nem így lesz!
2015. ápr. 20. 13:12
 2/2 anonim ***** válasza:

miután a NAV-hoz bementél, sorba álltál néhány órát és kitöltötted a szükséges nyomtatványt, (ott megmondják melyiket, és a kezedbe nyomják) akkor kapsz egy levelet majd a NAV-től, amiben benne lesz fizetési ütemezés, és csekkek. 2015-ben havi 6910 Ft-ot kell fizetni, és minden évben többet.

Az orvos nem fog addig sem vacakolni ezzel, a legrosszabb, ami történhet, hogy felhívja a figyelemdet arra, hogy nincs érvényes jogviszonyod. De el fog látni, és az OEP rendszerébe - ahogy minden paciens esetében - berögzíti az ellátásod tényét betegség kódokkal ellátva.

Ha nem jelentkeznél be a NAV-nál, később is ellát az orvos, csak a NAV egy idő után adók módjára behajtja majd 1-2 év múlva rajtad a kért orvosi ellátások költségét, plusz büntetéseket, és ismét felszólít a TB jogviszony létesítésére, onnantól. Most még időben vagy, hogy rendezed a papírmunkát a NAV-nál.

2015. ápr. 20. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!