Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ez TB túlfizetésnek számít?...

Ez TB túlfizetésnek számít? Bővebben lenn.

Figyelt kérdés
Tavaly júniusban végeztem főiskolán, de azonnal dolgoztam is, ahol a munkáltatóm 7 hónap tbt fizetett utánam (januárig) na már most, elvileg október 31 ig volt diákom, + 45 nap türelmi idővel nekem csak december 15 től kellett volna TB-t fizetnem, de júniustól fizette a cég, az a 4-5 hónap most akkor túlfizetésnek számít? :O köszönöm a választ.

2015. ápr. 13. 13:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Neked valóban csak dec. 16-tól kellett volna fizetned, ha nem lett volna biztosítási jogviszonyod addigra, vagy egyéb jogon nem lettél volna jogosult az eü. ellátásokra.

A munkáltatónak viszont a munkaviszonyod kezdetétől kell fizetnie, függetlenül attól, hogy egyéb jogon jogosult lennél-e, vagy netán máshol biztosítási jogviszonyod lenne.

Ha két munkahelyen dolgoznál egyszerre, akkor mindkét munkáltatódnak fizetnie kellene, függetlenül egymástól.

Szóval megnyugodhatsz: ez nem számít túlfizetésnek.

2015. ápr. 13. 13:45
 2/2 anonim ***** válasza:
dehogy számít túlfizetésnek...
2015. ápr. 13. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!