Magánnyugdíjpénztári dologgal kapcsolatban? Munkáltatói befizetés ügyben.
Figyelt kérdés
GYED-en vagyok. A cég, ahonnan eljöttem, felszámolás alatt. Még dolgoztam, mikor már nem fizették a magánnyugdíjpénztári befizetéseket (sem). Majd' 100ezer forinttal tartoznak a pénztárhoz így. Amennyiben (rövidesen) megszűnik a cég, megszűnik a munkaviszonyom, megkapom a nekem járó juttatásokat (szabadságpénz, végkielégítés), milyen követelésekkel léphetek fel a magánnyugdíjpénztári tartozások miatt? És azt hogy tudom véghezvinni?2010. febr. 19. 18:27
1/2 anonim válasza:
Ha le van írva valahol (munkaszerződés, kollektívszerződés), hogy mi jár neked? És közben nem változtatták meg? Ha még most is jár, kérd írásban, aztál fordulhatsz ügyvédhez, bírósághoz. Ha nem volt írásba foglalva, akkor sajnos a munkáltatón múlik, hogy mit fizet, amit nem kötelező.
2/2 A kérdező kommentje:
Bocsi, a magánnyugdíjpénztári befizetés, az kötelező, az olyan, mint az SZJA....
2010. febr. 20. 07:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!