Kinek van jó tapasztalata biztosításokat illetően?
Életbiztosítás - joibbakat egyedi igényeidre szabják, így amit tapasztalsz, azt te csináltad. Ha jól van paraméterezve, jó.
Megtakarítással kombinált biztosítás -adómentességig volt nagyon jó, sajnos eltörölték az 5 év utáni EHO-mentességet, és az államira van 30% éves jóváírás. Ettől függetlenül jobb és védettebb, mintha értékpapíroznál vagy forex-eznél és többet hoz, mint a KSH-részvény. .:-)
További előny, hogy haláloddal nem szűnik meg, örökölhető, valamint nem lehet államilag inkasszálni (2015, ma), és jobb biztosítónál akár a világ 70 országában felveheted a pénzed, ki tudja mit hoz a jövő...
Unit linked - kerüld. Hosszú futamidővel, átláthatatlan konstrukcióval, apróbetűs kikötésekkel, magas költségekkel vannak elbástyázva a valós mutatók. Kb. ügynöknek kell lenned hogy átlásd és megértsd, nem mondom hogy buksz rajta, de akkor már annyi eszed is van, hogy magad is befektetsz, sokkal jobban :-)
aranyszabály:
biztosítást - biztosítótól
befektetést - banktól (és nem brókertől!)
a kettőt ne kombináljuk...
Megtakarítással kombinált biztosítás -adómentességig volt nagyon jó, sajnos eltörölték az 5 év utáni EHO-mentességet, és az államira van 30% éves jóváírás. Ettől függetlenül jobb és védettebb, mintha értékpapíroznál vagy forex-eznél és többet hoz, mint a KSH-részvény. .:-)
További előny, hogy haláloddal nem szűnik meg, örökölhető, valamint nem lehet államilag inkasszálni (2015, ma), és jobb biztosítónál akár a világ 70 országában felveheted a pénzed, ki tudja mit hoz a jövő...
ezeket fejtsd már légyszi ki, mert nem értem.
Nekem.
Egy szombaton, piacrol hazajovet nem tudtam bejutni a lakasba, hivtam lakatost, felnyitotta, zarat cserelt, 12e Ft.
Hetfon bescanneltem a szamlat, feltoltottem a biztosihoz, irtam par szot, pentekre a bankszamlamon volt a penz.
Tavaly nyaron megvolt a Sziget-jegyem, de egy rohadt betegseg miatt nem tudtam kimenni. Diakjegy, szoval nem atruhazhato. A biztosito (valami turisztikai, benne volt a jegy araban) par het utan kifizette, csak az orvosi papirok fenymasolatat kerte.
Ha biztosítást kötsz, ne dőlj be feltétlenül az online brókeroldalaknak. Ott nincs fenn az összes ajánlat, összes kedvezmény. Érdemes a biztosítók saját oldalán kalkulálni, valamint keresni az egyéb kedvezménylehetőségeket, mint pl. ez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!