Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Jár e nekem támogatás? Egészsé...

Jár e nekem támogatás? Egészségbiztosítás

Figyelt kérdés
valamire hivatkozva kérhetek e segélyt, támogatást, bármit, 23éves vagyok végre tavaly júniusban elkezdtem a középiskolát (tudom későn megvan az oka de ez lényegtelen, már nem tudok tenni ellene utólag) jan.26 án elmúltam 23éves és innentől kell tb t fizetni..de kérdem én ..tanuló vagyok, miből? hanem tanulok nem lesz érettségim nem lesz munkám anélkül még úgysem tudnám..mire hivatkozva lehet támogatást kérni?
2010. febr. 16. 16:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Nappalin vagy levelezőn tanulsz?
2010. febr. 16. 16:59
 2/6 A kérdező kommentje:
nappalin egyenlőre de jövöre estin kell
2010. febr. 16. 17:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Amíg nappalin tanulsz, rendezve van a TB-d.

Utánna a diákigazolványod lejárta után még 45 napig. Tehát ha most (a második félévben) nappalin vagy, a diákigazolványod október 31-ig érvényes + 45 nap, azaz december 15-ig rendezve van a TBd.

December 16-tól meg kérheted az önkormányzattól, hogy szociális alapon rendezzék ők a biztosításodat.

Amikortól levelezős/estis leszel, rögtön jelentkezz a munkaügyiben és regisztráltasd magad.

2010. febr. 16. 17:40
 4/6 A kérdező kommentje:

hello

köszönöm szépen a részletes választ. ma kaptam meg a csekkeket az apeh tól..gondolom ugye most lettem 23azért február 12től június nemtudom meddig van rajta fizetendő összeg..akkor ezt ki kell fizetnem vagy vigyem be a suliba?

2010. febr. 16. 17:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérj egy iskolalátogatásit az iskoládtól, amin rajta van, hogy nappalin tanulsz. Írj mellé egy levelet, hogy az OEP honlapján található tájékoztatás alapján egészségügyi szolgáltatásra jogosult vagy.

(Kik jogosultak kizárólag egészségügyi szolgáltatásra?)

alapfokú, középfokú nevelési-oktatási vagy felsőoktatási intézményben (ha az a közoktatási vagy a felsőoktatási törvény hatálya alá tartozik) nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat foly-tató magyar állampolgár, ha tb-i szempontból belföldinek minősül, a tanulói/hallgatói jogviszony kezdetétől a diákigazolványra való jogosultsága megszűnéséig (a tanulói/hallgatói jogviszony szü-netelése alatt is jogosultak), [illetve, a megszűnését követően az egészségügyi szolgáltatásra vonat-kozó ún. passzív jogosultság részleteit lásd lent, e felsorolás alatt]

[link]

Írt mellé valami levelet az APEH, hogy mi alapján kell fizetned? Gondolom, nem te jelentkeztél be.

2010. febr. 16. 18:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Csináltass egy ügyfélkaput az okmányirodánál, és az ügyfélkapun keresztül a TAJ számos alapján meg tudod nézni, hogy a rendszer szerint jogosult vagy-e egészségügyi ellátásra. Itt, ha nem egyezik az adat az általad tudottakkal, jelezheted feléjük, hogy adateltérés van, és hogy mi az eltérés.
2010. febr. 16. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!