Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » A tb fizetésére vonatkozó 45...

Philc kérdése:

A tb fizetésére vonatkozó 45 napos türelmi idő a hallgatói jogviszonyom megszűnésével kezdődik, vagy pedig majd csak a diákigazolványom lejártával?

Figyelt kérdés

Kérem, olyan válaszoljon, aki egészen friss infót tud, és első kézből, ugyanis pl. a diákmunkánál csak nemrég módosították a szabályokat úgy, hogy most már a diákigazolvány érvényességi ideje alatt, tehát a hallgatói jogviszony megszűnése után is lehet dolgozni egy pár hétig.

A konkrétumok: lediplomáztam a 14/15-ös őszi félévben. A hallgatói jogviszonyom január 30-án megszűnt. Március 31-ig diákmunkázom, de attól tartok, utána előreláthatóan egy-két hónapig még nem fogok állást találni. Ha a tb-nél is a diákigazolvány érvényességi ideje a mérvadó, akkor májusban kell majd elkezdenem fizetni. Ha viszont a hallgatói jogviszony, akkor a napokban jár le a türelmi idő. Köszönöm a válaszokat.

2015. márc. 12. 21:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Jártam hasonló cipőben. A diákigazolvány ha lejár utána van 45 napos türelmi idő, és utána kell fizetni.

Én júniusban végeztem az iskolával 2014-ben, októberig volt érvényes a diákigazolványom és utána volt 45 napos türelmi idő.

2015. márc. 13. 12:30
 2/2 A kérdező kommentje:
Tehát pont egy félévvel végeztél elobb, mint én. Tokéletes, ennél frissebb értesulésed nehezen lehetne. Azóta csak nem módosult. Nagyon koszonom a választ!
2015. márc. 14. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!