Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Kihez lehet segítségért...

Kihez lehet segítségért fordulni, illetve hol lehet panaszt tenni, ha egy biztosító nem tesz eleget a 30 napos válaszadási kötelezettségének, és a tértivevényes levél csak úgy "elkallódik"?

Figyelt kérdés

Voltam olyan "szerencsés", hogy 2 esztendőt töltöttem B03-as besorolásban anélkül, hogy károkozásom lett volna. Ezt úgy sikerült elérnem, hogy abban az időben, amikor még jan.01. volt a biztosítási évforduló, eladtam az autómat egy dec 17-i napon. Legközelebb akkor lett autóm, és ezzel együtt újabb kötelezőm, amikor már maga a kötés dátuma volt egyben a biztosítási évforduló dátuma is. Mivel az előző B03-ban szűnt meg, így oda kötöttek vissza. (Szerintem itt figyelembe kellett volna venni, amit korábban figyelembe vettek a besorolásnál, miszerint volt min. 9 hónap folyamatos kgfb-m B03-ban, vagyis véleményem szerint feljebb léphettem volna a B04-es besorolásba.)

Nem így történt. Kötésnél ismét B03, majd az (újabb) 1 év elteltével emelkedett csak a besorolásom. Hosszas levelezések alapján addig jutottam, hogy egyes biztosító társaságok szerint ez így jól van, mások szerint ez kiigazítható, ha kérek egy kártörténetit onnan, ahol először voltam B03-ban, majd ezt továbbítsam a többiek felé.

A levelezés persze annál a biztosító társaságnál akadt el, aki elvileg így utólag is megtehetné, hogy korrigálja a besorolást.

Minden előzetes levelezést, a biztosítók válaszait kinyomtatva, a kártörténeti igazolást csatolva mindehhez tértivevényesen, ajánlva, elsőbbségivel adtam fel a postán még tavaly novemberben... Majd ezután nem történt semmi, a biztosító semmilyen válaszra nem méltatott. Amikor ezt emailben megreklamáltam, azt a választ kaptam, hogy küldjem el még egyszer a levelet, és hogy a megadott adatok alapján keresik azt. Újból nem voltam hajlandó elküldeni. Mért is tenném?! (30 napos válaszadási kötelezettség elmulasztása, tértivevényes levél figyelmen kívül hagyása, noha a tértivevény, mely szerint a levelet átvették, másnap visszajött. Azonban semmi más, azóta sem.)

Nem nekem kellene újból több 100 ft-ért postáznom azt, amit egyszer már megtettem.

(Wáberer! Köszönöm, hogy vagy nekem!) :P

2014. márc. 25. 21:54
 1/1 endszi válasza:
Az esetek súlyosságát mérlegelve lehet tovább lépni a feljebb való szervhez, ami az MNB [link] (Pszáf volt korábban!)
2014. márc. 28. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!