Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Egeszsegbisztositas? A tobbi...

Egeszsegbisztositas? A tobbi lent.

Figyelt kérdés

Akinek nem magyar a ferje vagy felesege, nektek kertek olyat a csaladegyesitesbe hogy egeszsegbisztositas?

Ilyet nem csinaltam meg, a ferjemnek kell hogy megcsinaljam, de nem tom hol es hogyan kell meg mennyi idore van ez es mennyibe kerul? Leci segitsetek!!!

2015. febr. 25. 13:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem a volt férjem külföldi, nem EU-s állampolgár.

Igen volt ilyen.

(elnézést, hogy megjegyzem, de te sem vagy magyar? mert a helyesírásod rémes...)

A bevándorlási hivatal felé azt kellett igazolni, hogy a férjem egészségügyi ellátása megoldott. Ennek több módja van.

Amennyiben ti most fizettek eljáró ügyvédnek vagy egyéb személynek a tartózkodási (esetleg letelepedési) engedély ügyintézés kapcsán, akkor neki ezt pontosan tudnia kell.

Amennyiben ti magatok intéztek mindent (én is így tettem és semmi gondom nem volt!), akkor szerintem érdemes pontosan tisztában lenned a folyamattal, elolvasni a jogszabályokat és te is képben leszel.

Az eljárás során azt vizsgálják, hogy a külföldi fél:

- megélhetése

- lakhatása

- eü ellátása biztosított-e

Mindhármat számtalan módon lehet biztosítani (pl. az önkéntes egészségpénztári kedvezményezettségen, a havi kb. 6 eFt-os TB fizetésen, amennyiben a te feltételeid rendezettek, akkor te is tudsz számára kötelezettséget vállalni stb.)

Emiatt az árak is változóak: gyakorlatilag a 0 Ft-tól a havi 6 eFt-os önálló TB fizetésen át az EP szerződésben vállalat havi összegen át bármi lehet.

Te miben gondolkodsz?

Azért úgy könnyebb lenne konkrét tanácsot adni.

Minden jót.

2015. febr. 25. 14:32
 2/6 A kérdező kommentje:

Ok koszi szepen! Hat igen eszre vettem hogy nem jol fogalmazok mert mar 7 eve kulfoldon vagyok es itt csak ezt a nyelvet hallom es beszelem a magyart nem nagyon hasznalom!

Generali vagy Aegon biztositohoz mondtak hogy kell menjunk errol valamit tudsz mondani?

2015. febr. 25. 14:41
 3/6 anonim ***** válasza:

1. válaszoló vagyok.

PONTOSAN fogalmazd már meg kérlek, hogy MIBEN szeretnél tanácsot kérni!

Ha most külföldön élsz, akkor NEM releváns a válaszom, mert a magyar tartózkodási, letelepedési procedúrákon estünk túl.

Írd le, hogy MIT szeretnél pontosan, milyen eljáráshoz, mert nagyon nem mindegy (ideiglenes tartózkodási engedély, tartózkodási vagy letelepedési?)

Ahogyan pl. a házastársad nemzetisége sem (más megítélés és eljárás hatálya alá tartozik a határontúli magyar, az EU állampolgár és az ún. harmadik országbeli családtag).

2015. febr. 25. 15:10
 4/6 A kérdező kommentje:

En most nem reg kaptam meg a magyar allampolgarsagot a ket lanyommal egyutt. A ferjem koszovoi allampolgar es a nagykovetsegen kapott egy shengeni vizumot hogy a csaladegyesitest megtudjuk csinalni Magyaro-n! A bevandorlasi hivatal azt mondta hogy kell:

Formanyomtatvany: ADATLAP A MAGYAR ALLAMPOLGAR HARMADIK ORSZAG ALLAMPOLGARSAGAVAL RENDELKEZO CSALADTAGJA TARTOZKODASI KARTYAJANAK KIALLITASAHOZ MEGHOSSZABITASAHOZ ES A LAKOHELY BEJELENTESEHEZ. Ezt 5 evre kapna meg.

10.000 ft-s illetekbelyeg

1 foto

honositott hazassagi anyak.

lakhatas, berleti szerzodes , hiteles tulajdoni lap. utlevel masolat, megelhates igazolasa es az egeszseg biztositas amit kertek hogy csinaljunk UNICA , PROVIDENCIABA VAGY GENERALI- NAL. ES EZT SZERETNEM TUDNI HOGY hol kell megcsinalni es mennyibe kerul.

ERTESZ MOST??

2015. febr. 25. 16:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Ismét az egyetlen válaszolód vagyok.

Úgy látom NAGYON nem érted ezt a folyamatot és rémesen agresszívnek tűnsz, pedig normális, segítő választ adtam és saját tapsztalatból írok.

Ugyanezt az eljárást már mi is végigcsináltuk és másoknak is rendszeresen segítettem ebben.

Nem olyan egyszerű, ahogy le van írva, de ha úgy gondolod, akkor töltsd ki a papírt és menjetek be vele- nagyot fogsz nézni...

NEM kötelező egyéni egészségbiztosítási szerződést kötni!

Te magad is vállalhatsz kötelezettséget a férjed ellátásáre- ehhez persze nem ártana egy normális vagyon/jövedelem, ami értelemszerűen ezt lehetővé is teszi.

Az általad felsorolt feltételeken, iratokon túl sokmindent kell még igazolni és az EB a legkevesebb.

Még egyszer leírom tehát: NEM kötelező a fent megadott biztosítóknál bármit is intézni, ez csak egy (egyébként a legköltségesebb) megoldást.

Ha neked anyagilag belefér, akkor hajrá, de a leírásodból számomra nem ez jön le.

2015. febr. 26. 09:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Akkor tudnal segiteni nekem is? Leirod hogy mit kertek toled es hogyan, hol kell megcsinalni?
2015. febr. 27. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!