Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mit jelent pontosan a napi...

Kriszti1110 kérdése:

Mit jelent pontosan a napi bejelentés?

Figyelt kérdés
Főnököm ma mondta, hogy mostantól csak napi bejelentésünk lesz, mert az neki olcsóbb. Ez mennyire befolyásolja a TB-met? Valami olyasmit olvastam, hogy ilyen esetben nem vagyok jogosult a tb-re. Meg mondom őszintén, hogy így viszont annyira nem tetszik a dolog. Nem mellesleg nekem van egy gyerekem is, és nem nagyon örülnének a gyámosok, ha nem lenne rendes bejelentett munkahelyem (még csak most került a gyámságom alá, eddig anyuén volt, amíg én tanultam). Kérlek segítsetek gyorsan! A válaszokat előre is köszönöm.

#keksz #csokoládé #Péter #bejelentés #kapszegysörthasegítesz
2015. jan. 4. 16:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyszerűsített foglalkoztatást jelent.

A TBre nem vagy jogosult az alkalmi munkával.

Azt írtad: mostantól. Akkor eddig be voltatok jelentve munkaviszonnyal. Ha legalább 1 évig volt munkaviszonyod az elmúlt 3 évben, akkor kaphatsz álláskeresési járadékot. Az alatt az idő alatt a TBd is rendezik.

A gyámosoknak mi köze hozzá, hogy hogy vagy bejelentve?

Ha a gyereket te szülted, akkor nem gyámja, hanem szülője vagy. Gondolom, nemrég múltál 18, ha eddig anyukád volt a gyereked gyámja.

2015. jan. 4. 21:54
 2/4 anonim ***** válasza:

ugye tudod, hogy így nem fogsz minden munkanapon dolgozni?

alkalmi munkánál ( a tiéd is így ilyen lesz)azonnal megszüntethető a munkaviszony!

2015. jan. 5. 06:57
 3/4 A kérdező kommentje:
18 éves már rég elmúltam, csak egyetemre is jártam, ezért húzódott el a gyámos sztori. A gyámosoknak elég sok közük van hozzá, hogy be vagyok-e jelentve, tekintve, hogy ha nincs rendes bejelentett munkám, akár rá is foghatják, hogy nem tudom eltartani és már vihetik is elfele tőlem, vagy, ami még rosszabb: a ,,kedves" apuci is elperelheti tőlem, mert sajnos ilyenkor nem azt nézi senki, hogy kivel szeretne lenni a gyerek. Lényeg a lényeg: november eleje óta be voltunk jelentve a céghez, de tegnap a főnök mondta, hogy mostantól csak napi bejelentés lesz. Viszont és jön a csavar, tegnap delután megnéztük a munkatársammal az ügyfélkaput és kiderült, hogy bizony már december 8 óta nem vagyunk bejelentve. A mai fejlemény az, hogy még a plusz 6900 forintot se fizeti ki nekünk a TB-re. Szóval igazából dunsztom sincs, hogy mivel lehetne picit megpuhítani és rávenni, hogy legalább egy 6 órás bejelentést csináljon. Valami ötlet van esetleg?
2015. jan. 5. 22:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Érdekes a gyámságos sztori. A szomszéd utcában 17 alig múlt a lány amikor szült (2.5 éve) és amikor betöltötte a 18-at, megszüntették az nagyszülői gyámságot a baba fölött, pedig nem volt munkahelye az anyukának. Sokan vannak egyedülálló szülők is, akiknek nincsen bejelentett munkahelye és ők nevelik a gyereket. Nálunk volt idénymunkán olyan nő, aki 3 kiskorú gyereket nevel egyedül (elvált), munkaviszonya évek óta nincs, FHT-t kap. Mégsem veszi el a gyámhivatal a gyerekeit. Pedig még gyerektartást sem kap az apukától.

Ha a munkáltatód már december 8-án kijelentett a tudtod nélkül, akkor nem fog felvenni 6 órásban sem: törvény szerint írásban fel kellett volna mondania neked és a munkaviszony megszűnése után 5 napon belül kiadni a kilépő papírjaid és a béred. Ha 6 órára bejelentene, az a minimálbér arányos részével számolva, a gyerekkedvezményt figyelembe véve azt jelentené, hogy neked fizetne 61600-at, a NAVnak 40ezret havonta. Alkalmival meg fizet max.15ezret a NAVnak (éves szinten max.90ezret)

2015. jan. 6. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!