Alkalmi munkán vagyok egy ruhaüzletben, tb-t fizetik utána?
Egyszerűsített foglalkoztatás nem keletkeztet biztosított jogviszonyt, nem leszel jogosult az eü. ellátások igénybevételére. Tehát fizetni kell azt a havi kb. 6-7 ezer forintot a NAV felé, és be is kell jelenteni.
A gyakorlatban nem fognak tőled semmilyen ellátást megtagadni. Mindenképp ellátnak, semmiképp nem kell helyben fizetni, csak ellenőrzik a TAJ számot, és tájékoztatnak, hogy nincs fedezve, illetve a NAV felé is jelentik.
Mulasztási bírságot és késedelmi díjat is kiróhatnak, amiért nem fizettél és nem tettél bejelentés időben. Tehát célszerű minél előbb pótolni a hiányosságokat.
Részletek itt:
megőrülök, ha hazudta a munkáltatóm, hogy biztosítva vagyok...
Holnap utána járok a társadalombiztosítónál mindenképp!
Ha viszont bejelent, akkor mi oka van arra, hogy feketén utalja a pénzt? Hivatalosan mennyit fizet? Mit vall be így a NAV-nak következő hónapban, mint kifizetett munkabér?
Szerintem az OEP-hez jelen esetben feleslegesen mész. EFO után nem jár TB, ez biztos. A leírtak alapján tényleg EFO-ra vagy bejelentve. Annak érdemes még utánanézni, hogy a korábbi hónapokban be voltál-e jelentve. Ügyfélkapud nincs? Ott egyszerűbben tudsz utánajárni ezeknek a dolgoknak.
hú, 100ezres megbízással be kellett volna jelentenie minden hónapban.
Gondolom, azért feketén adja az alkalmis pénzt, mert többet ad, mint papíron...
utolsó...pontosan így van.
Bementem ma a tb-hez, sokkot kaptam.
Július 1 óta nem vagyok biztosítva. A sírás kerülgetett.
Azonnal hívtam a főnököm hogy ez meg még is mi? Ő hebegett habogott hogy ő teljesen biztos benne hogy azokra a napokra biztosítva vagyok amikor bejelent. Most megyek a NAV-hoz befizetni visszamenőleg az pénzt azt kifizeti a munkáltató. Rég voltam ennyire ideges, más munkát meg nem találok, a kényszer nagy úr :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!