Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Fedezetlenségi dijat mikortol...

Jackson666 kérdése:

Fedezetlenségi dijat mikortol kezdik el felszámolni?

Figyelt kérdés
Allianznál van kötelező biztositásom csusztam 26 napot a csekk befizetéssel holnap adom fel. Erre számolnak fel fedezetlenségi dijat vagy onantol számolnak fel hogy a biztositó felbontja a szerződést .vagy hogy van ez? Mert nekem most jött egy csekk hogy elmaradásom van de az összeg annyi mint eddig.nem irtak semmit hogy kell fizetnem fedezetlenségi dijat akkor elvileg nemkell fizetnem ugye?
2014. szept. 26. 23:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem 60 napot ír az aegon.
2014. szept. 27. 07:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Nekem az allianz 60 napot ir.
2014. szept. 27. 10:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Kicsit pongyolán, de a lényeg: Az utolsó díjjal fedezett nap + 60 napig kockázatban áll a biztosító.

Tehát, ha Neked 08.01-ig van befizetve a kgfb-d, akkor 09.30-ig be kell hogy érkezzen a biztosítóhoz az újabb díj. Ha ez megtörténik, akkor nincs gond.

2014. szept. 27. 16:14
 4/6 anonim ***** válasza:
81%

Legyen az a 60 inkább 30, amit felszólítással meghosszabbíthatnak (ahogy általában teszik) még 30 nappal. Ha 26 napot csúsztál, akkor semmi probléma.

(Kockázatban egyébként akkor sem állnak, mert ha kárt okoz, előbb be kell, hogy fizesse a díjat és csak azután veszik fel a kárt.)

Fedezetlenségi díjat akkor kell fizetned, ha már megszűnt a biztosításod. Pl. nem fizetsz három hónapig hónapig, visszamenőlegesen törlik, újrakötöd, és arra az időre, amikor az előző már megszűnt, az új pedig még nem jött létre, kell fizetned a fedezetlenségi díjat.

2014. szept. 27. 17:20
 5/6 anonim ***** válasza:

"Legyen az a 60 inkább 30, amit felszólítással meghosszabbíthatnak (ahogy általában teszik) még 30 nappal."

Azt ugye tudod, hogy a kgfb-t törvény szabályozza? Nem választás a plusz 30 nap. Úgyhogy az a 60 maradjon csak 60...

"Fedezetlenségi díjat akkor kell fizetned, ha már megszűnt a biztosításod. Pl. nem fizetsz három hónapig hónapig, visszamenőlegesen törlik"

Mit törölnek visszamenőlegesen?? Kifejtenéd?

2014. szept. 28. 20:12
 6/6 anonim ***** válasza:
a zárójeles mondatra meg inkább nem is reagálok azonkívül semmit, hogy baromság. Ez KGFB és nem lakásbiztosítás!!!
2014. szept. 28. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!