Kikerülhető valahogy a fedezetlenségi díj? Bővebben lent.
Apukámtól tavaly május végén üzembentartóival elhoztunk egy autót. Az autón lejárt a műszaki és mivel nem volt rá keret, elhalasztottuk a vizsgáztatást. Apu lemondta a kötelezőjét, és mi nem kötöttük rá másikat. Mivel nem használtuk, gondoltuk majd egy kalap alatt elintézzük az üzembentartói bejegyzést, a biztosítást és a műszaki vizsgát. És ki sem vonattuk ideiglenesen a forgalomból.
Most kiderült, hogy a MABISZ fedezetlenségi díjat számol fel, napi 330 Ft-ot a nem biztosított időszakra, ami közel 60 000 Ft-ra rúg. (Ez az éves biztosítás majdnem 3-szorosa) Erről eddig nem hallottunk.
Szerintetek valahogy ki lehet kerülni, hogy ezt a horrorisztikus összeget be kelljen fizetnünk?
Sajnos nem tudod kikerülni!!!!:(
Biztosítással foglalkozom:)
Na de ilyenkor az önkormányzatnak nem kéne kivonnia a forgalomból az autót?
Hivatalosan küldeni a papírt,amit negyedévente kéne tenniük,hogy megvizsgálták és nincs biztosítás az autón,így 3 napon belül adjam le a rendszámot.
Ha én nem kaptam ilyen papírt,a rendeletről sem tudok és lassan nekem 3 éve áll így az autóm(szintén műszaki lejárta után lemondott biztosítással pihen),tehát nekem iszonyat nagyságú összeget kéne kifizetnem.... DE az önkormányzattól semmi papírt nem kaptam.Csak a biztosítótól,hogy a szerződés megszűnt.. ilyenkor is ki kell fizetnem a "büntit"?
Mi a teendő ilyenkor? :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!