Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mi a véleményetek a mai...

Mi a véleményetek a mai magyar megtakarítási szokásokról, pénzügyi kultúráról, biztosítási kultúráról?

Figyelt kérdés
Egy kis közvélemény kutatás , illetve ha van megtakarításotok az milyen? Hogy jutottatok erre a döntésre.

2014. aug. 16. 10:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Az a véleményem, hogy a magyar lakosság 95%-a pénzügyi analfabéta sajnos.
2014. aug. 16. 12:10
 2/18 A kérdező kommentje:
Igen sajnos ezzel nap mint nap szembesülök én is :(
2014. aug. 16. 18:02
 3/18 anonim ***** válasza:

Én is úgy látom, hogy az átlagember egyszerűen nem ért a pénzhez, befektetéshez, megtakarításhoz, biztosításokhoz. Más kérdés, hogy szerintem a magyar átlagembernek nem is igen van rá lehetősége, hogy komolyan félre tegyen! Ha egy családnak a gfb-n (mert kocsija is van) és lakásbiztin kívül van még mondjuk havi 20e-et meghaladó megtakarítása akkor átlagon felülinek mondható. Kevés ilyen ember van és nagy részük nem túl nyitott a pénzügyi "szakemberek" felé.

Van megtakarításunk: egy unit linked biztosítás. Hosszú távú, rugalmas megoldásban gondolkodtam, azért választottam. Van egy lakáskasszánk is az pedig felújításra, házbővítésre van.

2014. aug. 18. 10:13
 4/18 A kérdező kommentje:
Igen ebben egyet értünk én úgy vagyok vele aki már havi 10-et félre tesz az már nagyon jó úton halad a "szakemberek" ha jóval akad össze az ember igen sokat tudnak segíteni.
2014. aug. 18. 21:54
 5/18 anonim válasza:
megtakarítás? akinek van megtakarítása az összeteheti a két kezét.. sok olyan ember is van, aki napról napra él
2014. aug. 19. 23:48
 6/18 A kérdező kommentje:
Sajnos a magyar ember kultúrája ez kit érdekel mi lesz holnap és sok embernek lehetne megtakarítása ha akár havi 5000-10000 forintjával gyűjti az is jó
2014. aug. 20. 10:48
 7/18 Bartleby válasza:
100%

Szerintem nem szép dolog, sőt egyenesen primitívnek nevezném azt, amikor valaki(k) csak úgy mindenféle háttértudás nélkül leszólják a magyar embereket. Jelen esetben pénzügyi analfabétáknak, stb-nek nevezik őket.

Önmagamból kiindulva válaszolnék a kérdésre: Jelenleg a minimálbérnek valamivel a kétszeresét keresem, és így család mellett (egy gyerek) tudok félrerakni havonta 50 ezret. Van, hogy többet is, de ez a minimum. Namost ugyebár magyarországon az emberek legnagyobb része (pontosan nem tudom mennyi, nem akarok hülyeséget mondani) minimálbéren él. Ha én is és a párom is annyit keresnénk, esélytelen lenne az, hogy megtakarításunk legyen, de még a mindennapi megélhetés sem lenne egyszerű. Mondhatom, hogy szerencsés helyzetben vagyok.

Még ezekután is tudjátok mondani nagymellénnyel, hogy magyarországon nem értenek az emberek a pénzhez? Nem lehet, hogy egyszerűen azért nincs megtakarításuk, mert a cégeik, és az állam teljesen kizsigereli őket?

2014. aug. 20. 23:11
 8/18 anonim ***** válasza:
85%

Utolsó, nem önérzeteskedni kell, hanem értelmezni, amit olvasol...

Az, hogy valaki miként osztja be a kis 120e forintját egy hónapban nem jelenti, hogy ért a pénzügyekhez. Az egész kérdés arra irányult, hogy akinek VAN megtakarítása az miként kezeli azt!

Magyarul:

Senkit nem érdekel, hogy te milyen ügyesen vásárolsz be és mennyit tudsz félretenni havonta! Az a kérdés, hogy amit félretettél azzal mit kezdesz! Na ez az, ami nem megy a magyarok 95%-ának. A maradék 5%-ra meg tudod, azt szokták mondani - akinek nem inge...

2014. aug. 21. 08:37
 9/18 Bartleby válasza:
100%
Értem mit akarsz mondani, és valamennyire igazad is van, mert eltértem a tárgytól, DE szerintem ma kis hazánkban az emberek kb 90% nem tud félretenni a mindennapi megélhetés miatt. Éppen ezért csak a maradék 10% ról tudjuk, hogy hogyan tudná hasznosítani tartalékait, a többi 90% ról nem. 10 % alapján nem lehet megállapítani, hogy a lakosság összességének milyen a pénzügyi kultúrája.
2014. aug. 22. 00:17
 10/18 anonim válasza:

Én 26 évesen kezdtem neki minimális havi megtakarítással (5000-10.000Ft között), mert sajnos csak ennyit tudok jó esetben kiszorítani. A semminél több.

Én sem érzem magam túlságosan tájékozottnak, vagy is tisztában vagyok a kínálattal, de még sosem magyarázta el senki értelmesen. Hiszen ha bemész a bankba ha épp kifogsz olyat aki szívesen elmondja, akkor sem számomra érthető módon.

Ha talán ezekről is szó lett volna a "színvonalas" magyar oktatásban....de nem.

Én azért teszek félre, mert tudom hogy kell. Sajnos nem tudok havonta több tízezret. Hiába képzem magam, hiába tanulok nem haladok előre, csak toporgok egyhelyben.

2014. aug. 27. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!