Ilyen esetben, mi történik balesetnél?
Volt egy biztosításom,amit 2014.07.30-án,közös megegyezéssel felmondtunk a biztosítóval,de az utolsó negyedéves díjat,aminek befizetési határideje szintén eddig a dátumig tartott,átutaltam. Vissza nem utalták. A szerződés megszűnt,de ma koccantam egy másik kocsival.Személyi sérülés nem történt,én voltam a hibás (amúgy fék nem fogott elég erősen),rendőr nem kellett,betétlapot töltöttünk ki.Nem volt gond.
Nos,ilyenkor,mivel a negyedéves díjat befizettem,így még hatályban van negyed évre a biztosítás?Időm még nem volt újat kötni,jövőhéten megyek.Tehát jelenleg nincs élő biztosítási szerződésem,de még októberig úgymond finanszírozva van.Nem utalták vissza az összeget.Ebben az esetben szopok,mint a kismalac,vagy no para?
Gondolom első dolgod volt a biztosítóval felvenni a kapcsolatot, és második körben jöttél ide.
Ha igen, akkor miért kérdezed?
Ha nem, akkor miért nem így csináltad?
ez kötelező vagy casco?
Ha kötelező, hogyan mondhattad fel?
Évfordulóra mondtad fel?
A kötelezők vagy érdekmúlással, vagy évfordulóra történő felmondással, vagy nem fizetéssel szoktak megszűnni.
"az utolsó negyedéves díjat,aminek befizetési határideje szintén eddig a dátumig tartott"
Ez így kicsit értelmetlen.
A befizetési díj határideje az adott ciklus kezdő napja. A befizetési határidő utáni 60 napon belül fizetheted be a biztosítási díjat, hogy a szerződésed ne mondja fel a biztosító nem fizetés miatt.
Ha a biztosítás megszűnik, az esetleges túlfizetést 30 napon belül visszautalják. (van olyan biztosító, ahol külön kérni kell)
Ha jelenleg nincs érvényes biztosításod, akkor az nincs is finanszírozva októberig, hiába van túlfizetésed.
Neked július 31-el új biztosítást kellett volna kötnöd.
Mivel nincs érvényes biztosításod, a biztosító nem fog fizetni a károsultnak. A kártalanítási számla fogja rendezni a kárt, de behajtják rajtad az összeget.
Valamint csak a régi biztosítódnál kötheted újra a biztosításod és a régi szerz. végétől az új szerződés dátumáig a fedezetlenségi díjat kell majd fizetned.
És biztos, hogy közös megegyezéssel mondtátok fel? Kaptál róla levelet, hogy x dátummal a biztosítás közös megegyezéssel megszűnt? Addig a dátumig kell fizetned a díjat. Ha túlfizetésed van, az visszajár, kérd vissza, ha nem küldenék maguktól, elfőrdulhat. A lényeg, hogy ha valóban megszűnt x dátummal, akkor azt követően már nem fognak kárt kifizetni, hiába van még náluk a pénzed.
(Csak azért furcsa nekem ez a közös megegyezés, mert 5 évet dolgoztam ügyfélszolgálaton és soha, semmilyen körülmények között nem fogadtunk el megkésett évfordulós felmondást.)
Igen,visszírtak e-mailben,ahol mellékelték a szerződést pdf formátumba,rá pár napra jött a hivatalos felmondónyilatkozat.Nekem ez volt az első,elsőre sikerült,kicsit kamuztam,de bejött :D
Amúgy megoldódott a gond,a pénzt visszautalták,a és régebben megkötött szerződésem (07.30-án kötöttem,de eddig nem élt az eddigi biztosítóm miatt) lépett életbe,tehát gond nincs.
"Időm még nem volt újat kötni,jövőhéten megyek.Tehát jelenleg nincs élő biztosítási szerződésem"
08-07 20:59
"a és régebben megkötött szerződésem (07.30-án kötöttem,de eddig nem élt az eddigi biztosítóm miatt) lépett életbe"
ma 21:25
Legalább olvasnád vissza, hogy mit írtál....
Hacsak nem az aug.07 utáni hét július 30-án kezdődik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!