Mi a véleményetek a temetési segítség biztosításról?
Vannak akik rosszabbul, vannak akik kifejezetten jól járnak ezzel az idősebb generációt megsegítő biztosítással. Én tanácsadó vagyok az egyik biztosítónál, és nálunk szerencsére utóbbi a helyzet, hisz nálunk a legolcsóbb ez a fajta biztosítás. Nagyon sokan kérik tőlem, hogy kalkuláljak egy ilyen fajta biztosítást. És idáig mindenki elégedett volt. Amióta létezik ez a lehetőség, magasan ezt kérik tőlem az ügyfelek legtöbbször.
(Az előttem hozzászóló személy nem beszélt helyesen. Tudni illik, hogy a biztosítók egy összegben kihelyezik a biztosítottak pénzét, vagyonkezelik azt, diverzifikálva, vagyis az egyes ágak között porlasztva fektetik őket be. Ami azt jelenti, hogy bukás veszélye nem áll fent, és jóval magasabb hozammal gazdálkodhatnak, mint a bankok. Vagyis a biztosító is, és a biztosított is lecsíp egy kicsit a hozamból, (a biztosító valamivel többet) és igazából mindenki jól jár. Az ügyfél is ezerszer jobban, mint egy banki befektetésnél. Komoly szabalyozasokat vezetett be az MNB. Egy példa: a január 1-jén bevezetett nyugdíjbiztosításoknál a hozamoknak mindenképpen meg kell haladniuk a biztosítással felmerült összköltségeket, és az inflációt. Plusz erre a hozamra jön még a garantált 20%-os állami támogatás... A biztosítók nem tehetnek meg olyan dolgokat, mint a bankok. Komoly büntetések járnának az MNB-től, ha egyetlen biztosító is átverné az ügyfeleket. Biztosítónál minden a szerződések szerint működik.)
És hogy milyen szerződést kötsz, ez függ az adott terméktől, és a biztosítótól. Azt a biztosítót kell kiválasztani, akik a legjobbak azon cél megvalósításában, amit biztosítani szeretnél.
Remélem tudtam segíteni.
Gondolkozz már Mr Pénzügyi mogul.
Diverzifikálhatok én akármit, de az csak a kockázatokat mérsékli.
Minek kötnék olyan üzletet, amit tuti bukok?
Értsd, biztosító vagyok, tudom, hogy Mr. John holnap meghal, de biztosítom 3000 Ft-ért?
Vagy tudom, hogy Mr. John 20 év múlva hal mag, és biztosítom 3000 Ft-ért. Melyiket választanám, mint biztosító, ha a fizetendő kárösszeg azonos.
"Mr. Pénzügyi szakember" vagyok.
A kérdésem: Honnan tudod hogy ki mikor hal meg? A biztosítás pont ezt jelenti: az Ügyfél kockázatainak az átvállalását. Vagyis azt a kockázatot, hogy az Ügyfél bármikor elmehet közülünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!