Kötöttem biztosítást hétvégi házra. Korábban voltak betörések. A biztosító mindig kéri a rendőrségi jegyzőkönyvet?
Köszönöm a választ. De az elvitt dolgokat, ha elvisznek bort, kerti gépeket ezeket hogyan bizonyítom, hogy volt?
Mert ugye a biztosító ingóság, ingatlan, betörés, épületrongálásra fizet.
De előre nem kérdezte a kerti gépek típusát, számát, bor mennyiségét, hordók számát.
Ezt előre nem kellene leírni?
Mert a rendőrségi jegyzőkönyve diktálod be, hogy miket vittek el. Ha a rendőröknek hazudsz, akkor az hatóság megtévesztése.
A biztosítás megkötésekor nyilván nem lehet elvárás hogy minden vagyontárgad számba vegyék, hiszen az ember folyamatosan vesz új dolgokat és régieket elad, kidob, stb...
Köszönöm, akkor nem kell ezek szerint 2.-tanút hívnom, akik bizonyítják mit vittek el tőlem?
Valaki ezt mondta, hogy betöréskor nem szabad bemenni a helységbe a nyomozók kiérkezéséig, és 2-tanu kell, igazolja mit vittek el.
Ezek szerint nem kell tanú?
Jegyzőkönyv minden esetben kell, nem is azért, mert bármi esély lenne a tárgyak megtalálására, hanem a biztosítás miatt. Bemenni szerintem be lehet, hiszen ha pl. nincs mobiltelefonja (volt idő, amikor senkinek nem volt), nem várható el tőle, hogy nyitott ajtóval otthagyja az ingatlanát és rohangásszon telefonért (ezzel növelhetné a kár mértékét).
Nekem úgy rémlik, mi nem kértünk tanut, hanem igazolást arról, hogy valóban a tiéd volt az a bizonyos tárgy (számla, garancia, adásvételi szerződés, stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!