Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » MED HELP biztosításom van!...

MED HELP biztosításom van! Fizethet rá valamennyit? Laparoszkópi+átjárhatósági műtétem lesz!

Figyelt kérdés
2014. máj. 23. 09:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Megnézed a MABISZ műtéti listát, hogy benne szerepel-e ez a bizonyos műtét, ha igen, akkor fog a műtétre fizetni, illetve a műtét súlyossági fokától függően gyógyulási napokra. Amennyiben legalább 4 napot nem leszel kórházban, úgy kórházi napi díjat biztosan nem fogsz kapni.

Ha ez a fajta műtét nem tartozik a műtéti listákba, akkor nem fog fizetni. Mert van, amire nem fizet. Tehát apróbb beavatkozásokra, kisebb műtétekre nem fizet a biztosító. Ha műtétre nem is fizet, de mondjuk te legalább 4 napot kórházban leszel, akkor pedig csak kórházi napi díjat fog fizetni.

De amúgy a szerződésedben is benne van pár dolog, bizonyos műtétek, amit megnézhetsz. De az összes műtét, tehát a teljes lista az a MABISZ oldalán van.

Felmész az UNIQA weboldalára és ott meg tudod keresni a MABISZ műtéti listát.

2014. máj. 23. 11:19
 2/11 A kérdező kommentje:

Megnéztem a MABISZ műtéti listáját,a beavatkozásoknál megtaláltam a kódokat!

A kódok szerint volt két műtéti rész ami a 2.-es és egy ami az 1.-es műtéti csoportba tartozik!

2014. jún. 4. 14:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Hogy lehet olyan, hogy műtéti rész? Nem egy műtéted volt? Vagy gondolom egy bizonyos dolog miatt műtöttek. És ami miatt műtöttek és amilyen beavatkozást végeztek, az számít. Tehát nekem laparoszkópos epehólyag eltávolításom volt epekövek miatt, így a laparoszkópos epehólyag eltávolítás 2-es műtéti csoportba tartozik, tehát az alapján fizetett a biztosító.
2014. jún. 4. 17:35
 4/11 Vicuska04 válasza:

2014.03.24-én méhen kívüli terhesség miatt végeztek rajtam laparoszkópiás műtétet,melynek következtében a bal oldali petevezetőmet el kellett távolítani plusz találtak egy cisztát és végül kiderült, hogy III. tipusú endometriozusom van.5 napot töltöttem kórházban.Miután kijöttem a kórházból megnéztem a biztosításomat,felmentem az Uniqa oldalára, hogy leellenőrizzem jogos e az igényem.Mind három beavatkozást megtaláltam a listában.Egy es és kettes műtéti csoportba tartozó beavatkozásokat végeztek rajtam.Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy mi a teendő miket kell elküldjek.Megkaptam a felvilágosítást,elmondtam mi történt.Megkérdezte a hölgy leellenőriztem-e mondtam, hogy igen.Teljes nyugalommal vártam az utalást.Majd kaptam egy levelet tőlük.Kárigényemet a 20.1.pont alapján nem áll módunkban teljesíteni.

"...a biztosított szülésével,császármetszésével és terhesség-megszakításával kapcsolatos események kizárásra kerülnek"

A szerződés utolsó oldalán van egy táblázat amiben le van írva mire mennyit fizet.Nekem Prémium csomagom van.Kórházi napi térítés : 25.000Ft Műtét 1.: 125.000Ft Műtét 2.:250.000Ft Gyógyulási támogatás 7x,vagy 14x,vagy 28x a kórházi napi térítés összege.Gyermek születése: 100.000Ft

A biztosító szerint egyikre sem vagyok jogosult.A nőgyógyászom felvilágosított, hogy a méhen kívüli terhesség nem terhesség-megszakítás,ez egy rendellenesség.Minimum 2 beavatkozásért jogosan kéne fizetniük, de mivel a három dolog egyszerre történt ezért nem.Most azt játsszuk, hogy fellebbeztem,oda-vissza levelezgetünk.Mai fejlemény:kikérték az OEPtől 2000-2014-ig a beteg életútamat.Azt kérték, hogy a 2005.július 4-én zajlott Nőgyógyászati kontroll vizsgálatom dokumentációját kérjem ki a kórházból valamint a 2014.03.16-i ambuláns vizsgálati eredményeimet is (vérzéssel bementem és azt mondták spontán vetélésem volt nincs szükség művi befejezésre és hazaküldtek).Arra kíváncsiak, nem-e csaltam,titkoltam el valamit korábbról.Hát ennyit az Uniqa Med-help biztosításáról!

2014. jún. 4. 18:37
 5/11 Vicuska04 válasza:
Azt még kihagytam, hogy szerintetek a gyermek születése az nem függ össze a terhességgel?A kettő nincs egymás nélkül.Szerintem komoly ellentmondás van a biztosításban.Az egész Med-help felháborít,te csak fizesd be az évi 120.000Ft-ot a semmire ellenszolgáltatás nuku.Persze van olyan ismerős aki pánikbetegséggel eredendően 3 napot töltött kórházban,de megkérte a dokit írjon rá még egy napot így már fizet a Med-help és 7 napon belül a számláján volt a pénz.
2014. jún. 4. 18:46
 6/11 anonim ***** válasza:

Szülésre biztos, hogy nem fizethet, hisz nem szültél. Terhesség megszakításod volt, most teljesen mindegy, hogy milyen okból és az is teljesen mindegy, hogy ezt most nőgyógyászatilag hogy nevezik, de nem szültél, akkor erre persze, hogy nem fizethet.

Illetve megvolt az 1 éved a szerződéskötéstől számítva? Mert ha nem, akkor még ha szültél volna, sem fizetett volna a szülésre.

És az meg, hogy valaki 4 napot bent van papíron a kórházban, arra meg persze, hogy fizet. Hisz 4 nap bent töltött időtől már fizet kórházi napi térítést. Ha te voltál bent legalább 4 napot a kórházban, akkor kórházi napi térítést fog fizetni.

De szülésre persze, hogy nem fizethet, hisz nem történt szülés.

2014. jún. 5. 10:05
 7/11 anonim ***** válasza:
Neked ezek alapján max. a petevezető eltávolítás miatti műtétre fizethet.
2014. jún. 5. 10:05
 8/11 A kérdező kommentje:
Petefészek ciszta miatt kerültem a műtőbe,laparoszkópia műtétem volt!Közben megcsinálták az átjárhatósági műtétet is!
2014. jún. 5. 11:20
 9/11 anonim ***** válasza:

"Petefészek ciszta miatt kerültem a műtőbe,laparoszkópia műtétem volt!Közben megcsinálták az átjárhatósági műtétet is!"

"méhen kívüli terhesség miatt végeztek rajtam laparoszkópiás műtétet,melynek következtében a bal oldali petevezetőmet el kellett távolítani plusz találtak egy cisztát és végül kiderült, hogy III. tipusú endometriozusom van."

Most akkor méhen kívüli terhesség miatt kerültél műtétre vagy ciszta miatt? Mert először azt írtad, hogy méhen kívüli terhesség miatt, ami miatt volt a petevezető eltávolítás, plusz találtak egy cisztát és így tovább.

Most meg azt írtad, hogy a ciszta miatt kerültél a műtőbe.

Szóval valami nagyon nem világos. És lehet hogy a biztosítónak sem.

Mert ha találnak egy cisztát, ami miatt műteni kell és közben jött volna ez-az és te kórházban vagy legalább 4 napot, akkor sima ügy az egész.

De ha terhességgel összefüggésben nem vagy jogosult a biztosításra, illetve nem szültél, mert nem szültél, akkor mire fizetne ezzel kapcsolatban a biztosító?

2014. jún. 5. 11:39
 10/11 A kérdező kommentje:

Valami félre értés van!

A bal oldali petefészkemen volt egy nagy "csokoládé" ciszta,ezt műtötték meg Laparoszkópiával és közben megcsinálták az átjárhatóságit is!

SEMMIFÉLE MÉHEN KÍVÜLI TERHESSÉGRŐL ÉN MINT KÉRDEZŐ NEM ÍRTAM,HISZEN NEM VOLTAM MÉHEN KÍVÜLI TERHES!

2014. jún. 6. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!