Gépjármű üzemben-tartója autóstól eltűnt. A biztosító írt, hogy nincs befizetve a kötelező. Mit tegyünk? Többi lenn:
Tulajdonilag a feleségem nevén van az autó, az üzemben-tartó a nagybátyja. Eddig is ő fizette a kötelezőt, (ő kötötte a szerződést is az én internet-címemen keresztül).
Vagy egy fél éve elköltözött egy másik városba. Azóta nem hallottunk róla, nem tartjuk a kapcsolatot.
A biztosító az én címemre küldi a felszólítást. Mi van ha nem fizet? Nem tudunk semmit a kocsiról sem. Hol lehet utána érdeklődni? Vagy jelentsem a rendőrségen? Tanácstalan vagyok...
a hangsuly az 'eddig'-en van. gyanitom elfogyott a penz, biztositast is azert nem fizette, aztan lelepett az autoval vagy eladta parszazezerert valami illegalis bontoban (ne legyen igazam).
a rendorseget nem hagynam ki, fuggetlenul az auto erteketol, mert innentol ez lopasnak minosul.
Üzembentartási szerődést kellett volna írni és átíratni a forgalmit is. A nejed nevére szóló biztosítást felmondani (mintha eladta volna az autót) és az üzembentartónak kellett volna újrakötnie a saját nevére.
Amit ti csináltatok, szerződés nélkül, az csak "kölcsönadás", így be kell fizetnetek rá a biztosítást. Ha megtaláljátok az illetőt, írjátok meg vele a szerződést azzal az időponttal, amikortól az autót használja és mondjátok fel vele a biztosítást. A túlfizetést vissza fogjátok kapni. Neki pedig új szerződést kell kötnie és a hátralékos díjat befizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!