Hitelfelvételhez kötött biztosítás halál esetén akkor is fizet a pénzintézetnek, ha a hitelfelvevő öngyilkos lett?
Figyelt kérdés
2014. febr. 24. 11:11
2/13 anonim válasza:
Tudtommal kizáró ok, ha valaki megöngyilkolja magát.
3/13 A kérdező kommentje:
De jó... :-(
Sejtettem,de nem voltam biztos benne.
Köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 24. 11:24
4/13 anonim válasza:
a mi szerződésünkben nincs ilyen kikötés, szóval olvasd el, mit írtatok alá.
5/13 A kérdező kommentje:
Nem mi írtunk alá,apósom lett öngyilkos még tavaly október végén. Volt neki hitele,mivel mást sem örökölt volna a Párom,így hagyatéki tárgyalás helyett egy papírt írt alá,hogy nincs vagyon tárgy,nincs vagyon. Most a pénzintézet hagyatékit indított, mert nem tudta velünk felvenni a kapcsolatot,így derült ki,hogy volt biztosítás a hitelhez,amit nem tudnak megigényelni,mert kellene a halotti papír. Elküldtük,most kérnek halotti jegyzőkönyvet vagy mit,mert kíváncsiak a halál okára,mert anélkül nem tudják a biztosítást elintézni. Innen gondoltuk,hogy a biztosítást nem tudja a pénzintézet megigényelni, így majd akkor fizethetünk majd több 10 ezret a jegyzőnek a "muszáj hagyatéki" miatt azért,hogy kijelentse,hogy nem örökölt a Párom semmit... Hol van az igazság?? :-(
2014. febr. 24. 11:57
6/13 anonim válasza:
mindenképpen kerítsétek elő a szerződést, mert megkérdeztem kollégákat, három is azt mondja, hogy két év várakozási idő után nekik öngyilkosságra is fizet a biztosító (két különböző bank)
7/13 A kérdező kommentje:
Két év várakozási idő? Értsem ez alatt,hogy ha két évig fizetve lett a hitel?
2014. febr. 24. 14:14
8/13 anonim válasza:
a biztosítási szerződés megkötését követő két éven belüli öngyilkosság esetén nem fizet a biztosító, azon túl igen, így értem a két évet. Mondom, olvasd el, mi van az ő szerződésében. A miénkben pl nincs két éves kikötés sem. Lehet benne semmi, egy év, öt év, egyáltalán nem fizet öngyilkosságra...
9/13 A kérdező kommentje:
Mi nem tudtuk hogy ilyen szerződés lett kötve,amikor ki lett pakolva a cucca,akkor sem talált a párom semmi hasonlót sem.
Nem túl sokáig kellett volna fizetnie amúgy,nem tudom mennyi volt a kamat és mennyit vontak pontosan,mennyi időre vette fel a pénzt,csak annyit,hogy takarékszövetkezetes személyi kölcsönt vett fel,500 ezret és 2009 második felében ha jól rémlik....
2014. febr. 24. 14:52
10/13 anonim válasza:
A hitelnek úgymond nagyon kevés köze van a biztosításhoz. Ha kötötted a szerzit 2010.01.01-én, akkor utána 2012.01.01-től ha öngyilkos vagy, akkor a biztosítónak fizetnie kell. Módozattól függetlenül.
PTK 565. § -t olvasd végig. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!