Lakásbiztosításomat majdnem 300 %-ra emelték! Az eddigi éves 24 ezer forintos lakásbiztosításomat 72 ezer ft-ra emelték. Elvileg volt e-posta szolgáltatás de már 2 éve nem léptem be mert nem tudtam a jelszavam. Mit tehetek?
olyan mértékben, ahogy az a szerződésben van foglalva.
Ha nincs beleírva, gyakorlatilag bármennyivel emelheti, de értesíteni kell előtte.
Nekem év végén mindig megküldik, hogy januártól mennyivel változik (és utóbbi években nem hogy nőtt, hanem csökkent. Idén meg pár száz forinttal emelték, havi 2400-ról 2600 körüli összegre.
Fel tudod mondani és máshova átvinni, de a visszafizetést a szerződésben foglaltak szerint kell majd lezongorázni, mivel 1 évre fizettél.
Íme a feltételek az indexről:
"A biztosító az index mértékét minden év szeptember 1-jéig állapítja meg, amelyet a megállapítást
követô év január 1-jétôl december hó 31-ig alkalmaz az indexálások során.
Az indexszám a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett, elôzô év azonos
hónapjára vonatkoztatott júniusi fogyasztói árindex, amelytôl a biztosító 5 százalékponttal
eltérhet. A biztosítási összeg és díj értékkövetô módosításáról és az alkal -
mazott index mértékérôl, valamint a módosított biztosítási összeg és díj mértékérôl
a biztosító a biztosítási évfordulót 60 nappal megelôzôen írásban értesíti a
Szerzôdôt."
Elsőre ennyi. Ennyivel nem emelhet, ha minden más változatlan.
Hozzáteszem, akkor a biztosítási összegnek is a háromszorosára kellett hogy nőjön.
Posta telefonos ügyfélszolgálat: 06 40 200 480
Miután megindokolták, hogy miért emeltek, akkor tud bárki segíteni...
Éva: Kár esetén milyen jogcímen emelhet díjat?
Még annyi hogy a szerződésben ez szerepel: "A biztosítási díjtételváltozásról a biztosító a a biztosítási év végét legalább 60 nappal megelőzően - az indexálásról való értesítéssel egyidejüleg,külön figyelem felhívás mellett - írásban értesíti a szerződőt. "
Most csak az a kérdés hogy a cég álltal üzemeltetett e-postámnál látják-e hogy mikor léptem be, vagy hogy olvastam-e az üzeneteiket.Amennyiben ha látták hogy nem olvastam 2 éve és látták hogy 2 éve nem léptem be,ebben az esetben "külön figyelem felhívás mellett" nem tettek eleget a szerződésben foglaltaknak.Legalábbis szerintem.
Szia!
5-ös vagyok.
elnézést, összekevertem, vagyonnál tényleg emelhet díjat.
viszont ha vállaltad az elektronikus levelezést, akkor a biztosítót az hidegen hagyja, hogy olvasod-e vagy sem. Innentől ez a Te felelősséged.
így már nem látok fogást a problémán :(
Következő évfordulóra felmondani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!