Ilyenkor mi a teendő vagy mi van?
A biztosítási jogviszony akkor érvényes, ha nappali tagozatos iskolába jársz, vagy ha munka jogviszonyod van. Ezek megszűnése után 45 napig még él a biztosítási jogviszony. Utána magának kell fizetnie a személynek az eü. hozzájárulást (6660 ft.)Ezt a NAV (APEH)-nál kell intézni.
Én arra tudok gondolni, hogy lassú az adatfeldolgozás, és azért volt még "zöld" a lámpád (ha érvényes a TAJ ezt mondják).
Azt tudni kell, hogy kicsit bonyolult a rendszer, mint írtam, a biztosítási jogviszony a NAV-nál keletkezik, de az OEP vizsgálja, látja ezeket az adatokat.
Mindenképpen be kell menni, és megnézni, hogy mi okból tartott eddig a bizt.jogviszony. Olyan is lehet, hogy még nappali tagozatról maradt úgy a bejelentés, és nem jelentették ki. Sokféle dolog lehet a háttérben.Adminisztrációs hiba...
Az orvosi ellátás pedig úgy működik, hogy az orvosnak kötelessége ellátni a beteget, ha van biztosítása, ha nincs. Azután kell rendezni a dolgokat.
Lehet azóta megoldódott az eset.
Érdekelne, hogy mi volt a hiba oka.
Remélem valamit tudtam segíteni.
Üdv:
Egy OEP-es dolgozó
Bocsi,én nem tudom, de már asszem úgyse aktuális, so ideírom:
"2. Éve 19 éves vagyok"
Ezen megakadt a szemem:)) Nem volt jelezve, hogy járok után új mondat jön:):):$
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!