Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Támadható maradok-e ha nem...

Gungasam kérdése:

Támadható maradok-e ha nem fizetéssel szeretném a lakásbiztosításomat megszüntetni 60 nappal az év vége előtt?

Figyelt kérdés
Eddig az egész ingatlant(társasházi lakás) biztosítottam ,de a társasház az egész házat biztosítja így nekem csak az ingóságot kell.Biztosítót váltani is akarok, mert ebbe a biztosítóba egy hitelszerződéssel kényszerítettek bele amely már megváltozott.(most nincs biztosítási kényszer a szerződésben) Úgy tudom a díj nem fizetés 60 nap után megszakítja a szerződést. Ha addig nem követelek a biztosítótól kártérítést (és eddig se kaptam) akkor megszabadulhatok tőlük.
2013. dec. 14. 21:33
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Nem várom el, hogy mindenki velem egy véleményen legyen, ugyanakkor a mások véleménye sem döntő a saját tapasztalataimmal szemben. Én több évtizedes ügyfélként és némi biztosítási ügynöki gyakorlattal a hátam mögött, jól megalapozott negatív véleménnyel vagyok legfőképpen a biztosítókról.

A befektetés jellegű életbiztosításomat, mikor lejárt hozam nélkül, veszteséggel könyvelték és fizették ki úgy, hogy az utolsó négy évről csak a kifizetésről kaptam a négy évre visszamenőleges hozam kimutatást. Vagyis, talán annyit sikerült produkálniuk mint amennyit befizettem (15 év futamidő alatt) Ettől talán még az is jobb ha a bankki lekötött betétként őrzi a pénzét valaki. Már az is szembeszökő, hogy az ilyen jellegű biztosítás első 2 éve a biztosító "működési" a számla fenntartási költségeire fordítódik (szerintük)ami alsó gangon is cirka 80 ezer forint...Ez magáért beszél. Persze amikor megkötöttem a biztosítást szó se volt negatív hozamról....

2013. dec. 22. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!