Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Aki nem dolgozik, neki van TB...

Aki nem dolgozik, neki van TB és egészségügyi ellátás?

Figyelt kérdés
Nem dolgozom sehol, nem is dolgoztam és szándékomban sem áll. Valahogy nincs időm arra hogy dolgozzak, meg nem is szeretem ha parancsolnak. Azt szeretném megtudni, hogy igy hogy 39 évesen nincs ledolgozott munkaviszonyom és feltehetőleg nem is lesz, jogosult vagyok-e az ingyenes egészségügyi ellátásra vagy bármi másra ami az állam felől jön. Nem azért akarom tudni, mert igénybe kivánom venni, pusztán csak kiváncsiságból (illetékes személytől szemtől szembe nincs pofám megkérdezni). Ausztriába járok évente egy kivizsgálásra és orvoshoz is ha van valami problémám, bár nem szoktam beteg lenni, talán 10 évbe egyszer.
2013. dec. 3. 09:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%

Ha Magyarországon egészségügyi ellátást szeretnél , akkor be kell menned a nav - hoz , kitölteni egy adatlapot és havonta fizetned kell 6660 Ft . - ot.

Ez 1 vagy 2 éve lett kötelező , de mivel eddig nem fizettél , az összeset ki fogják neked előbb-utóbb számlázni , a kötelezővé válás dátumától a mai napig bezárólag ( ez kb. 20x6660 Ft - 133000 Ft. fizetendő lesz.)

Ha fizetés nélkül magyar orvosnál jársz , akkor is kapsz ellátást ( ha van TAJ számod ), de az orvos látja a rendszerén , hogy " rendezetlen a jogviszonyod " , lejelent a nav - nál , a nav pedig küldi a csekket.

Ha nem fizetsz , levonják a béredből , ha nem tudják levonni , akkor lefoglalják a vagyontárgyaidat ( pl. autó ), és jelzálogot tesznek a házadra ( mivel a tartozásod adónak minősül ).

A következőt kéne csinálni :

Bemész a nav - hoz , azt hazudod , hogy külföldön dolgoztál és ott voltál biztosított , most hazajöttél és fizetni akarod magad után a Tb- t.

Ha jóindulatú az ügyintéző , akkor megúsztad , és fizetgetheted a havi 6600 Ft. - okat.

Ha rosszindulatú az ügyintéző , akkor adatlapot kér a külföldi munkaviszonyodról , ami neked nincsen , majd előbb-utóbb kiszámlázzák a 100-150 e körüli elmaradásodat és behajtják.

2013. dec. 3. 13:18
 12/14 anonim ***** válasza:
13:18-as jól leírta a dolgokat. A lényeg, hogy mindenképp kell fizetned a minimumot, hogy jogosult legyél bármire is. Illetve bármikor kaphatsz egy csekket, amin követelhetik az elmaradt befizetéseket.
2013. dec. 3. 13:20
 13/14 anonim ***** válasza:
5 évre visszamenőleg hajtják csak be, de kamatostúl ! KB 200 000 Ft-ra számíthatsz
2013. dec. 3. 18:00
 14/14 anonim válasza:

Talán kicsit másképp kéne fogalmaznod , most bocs hogy ezt írom ' de nem tudja senki se kiszopni a kisujjából ' ..

Sőt a hosszabb válaszod után érthető minden , de a kérdésedből teljesen más jött le .

De viszont akkor is ugyanúgy fizesd a tb-t..Nekem 1 évet támogatott az állam , mivel pályakezdő voltam..és megfeledkezett a kedves adó és vámhivatal hogy nekem az állam állja ..ki küldtek egy 65.000 ft-os csekket ( arra az 1 évre ) úgyhogy , vigyázz..

2013. dec. 4. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!