Aki nem dolgozik, neki van TB és egészségügyi ellátás?
Ha Magyarországon egészségügyi ellátást szeretnél , akkor be kell menned a nav - hoz , kitölteni egy adatlapot és havonta fizetned kell 6660 Ft . - ot.
Ez 1 vagy 2 éve lett kötelező , de mivel eddig nem fizettél , az összeset ki fogják neked előbb-utóbb számlázni , a kötelezővé válás dátumától a mai napig bezárólag ( ez kb. 20x6660 Ft - 133000 Ft. fizetendő lesz.)
Ha fizetés nélkül magyar orvosnál jársz , akkor is kapsz ellátást ( ha van TAJ számod ), de az orvos látja a rendszerén , hogy " rendezetlen a jogviszonyod " , lejelent a nav - nál , a nav pedig küldi a csekket.
Ha nem fizetsz , levonják a béredből , ha nem tudják levonni , akkor lefoglalják a vagyontárgyaidat ( pl. autó ), és jelzálogot tesznek a házadra ( mivel a tartozásod adónak minősül ).
A következőt kéne csinálni :
Bemész a nav - hoz , azt hazudod , hogy külföldön dolgoztál és ott voltál biztosított , most hazajöttél és fizetni akarod magad után a Tb- t.
Ha jóindulatú az ügyintéző , akkor megúsztad , és fizetgetheted a havi 6600 Ft. - okat.
Ha rosszindulatú az ügyintéző , akkor adatlapot kér a külföldi munkaviszonyodról , ami neked nincsen , majd előbb-utóbb kiszámlázzák a 100-150 e körüli elmaradásodat és behajtják.
Talán kicsit másképp kéne fogalmaznod , most bocs hogy ezt írom ' de nem tudja senki se kiszopni a kisujjából ' ..
Sőt a hosszabb válaszod után érthető minden , de a kérdésedből teljesen más jött le .
De viszont akkor is ugyanúgy fizesd a tb-t..Nekem 1 évet támogatott az állam , mivel pályakezdő voltam..és megfeledkezett a kedves adó és vámhivatal hogy nekem az állam állja ..ki küldtek egy 65.000 ft-os csekket ( arra az 1 évre ) úgyhogy , vigyázz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!