Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Aki nem dolgozik, neki van TB...

Aki nem dolgozik, neki van TB és egészségügyi ellátás?

Figyelt kérdés
Nem dolgozom sehol, nem is dolgoztam és szándékomban sem áll. Valahogy nincs időm arra hogy dolgozzak, meg nem is szeretem ha parancsolnak. Azt szeretném megtudni, hogy igy hogy 39 évesen nincs ledolgozott munkaviszonyom és feltehetőleg nem is lesz, jogosult vagyok-e az ingyenes egészségügyi ellátásra vagy bármi másra ami az állam felől jön. Nem azért akarom tudni, mert igénybe kivánom venni, pusztán csak kiváncsiságból (illetékes személytől szemtől szembe nincs pofám megkérdezni). Ausztriába járok évente egy kivizsgálásra és orvoshoz is ha van valami problémám, bár nem szoktam beteg lenni, talán 10 évbe egyszer.
2013. dec. 3. 09:58
1 2
 1/14 anonim válasza:

"Nem dolgozom sehol, nem is dolgoztam és szándékomban sem áll. Valahogy nincs időm arra hogy dolgozzak, meg nem is szeretem ha parancsolnak. Azt szeretném megtudni, hogy igy hogy 39 évesen nincs ledolgozott munkaviszonyom és feltehetőleg nem is lesz,..." - Azért ez elég durva.

Figyelmedbe ajánlanám a 7. választ.

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

2013. dec. 3. 10:22
 2/14 anonim válasza:
Te akkor miből élsz ember??
2013. dec. 3. 10:25
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem jár neked semmi, mert nem fizetsz adót, se járulékokat magad után.
2013. dec. 3. 10:27
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem, jár és még nyugdíjad sem lesz. Fizesd be magad után a tb-t és tegyél félre nyugdíjra, mert éhen fogsz halni 70 évesen. A pénzesbödönöd is kiürülhet egyszer.
2013. dec. 3. 10:35
 5/14 anonim ***** válasza:
57%
Nem ha baleset ér, bevisz a mentő ellátnak majd a milliós számlát küldik.
2013. dec. 3. 11:12
 6/14 anonim válasza:
22%

Gratulálok! :)Biztos sok mindent elértél így az életbe.( már ha csak így állsz a munkához ) ;)

Amúgy semmi ingyenes dologra nem vagy jogosult! Fizesd havonta a tb-t inkább!!!

További sok sikert a szánalmas életedhez!:)

2013. dec. 3. 11:21
 7/14 anonim ***** válasza:

Elméletben ha munkanélküli vagy járna TB, de ahhoz regizni kéne valami munkaügyi központba, de akkor elküldenének dolgozni utcát seperni, de ha visszautasítod nem lesz TB-d sem.

De ha milliárdos vagy rendezd a havi 6500 Ft-os TB-det

2013. dec. 3. 11:28
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, volt benne normális és értékelhető, és mint az lenni szokott "beszólogatás" is, amire a kérdés bizonyos értelemben okot ad. Jogosan merül fel a kérdés hogy miből élek, nos mivel egyedüli gyerek és unoka vagyok, így jelentős összeget örököltem, melynek csupán a kamat részéből fedezem a mindennapjaimat. A kérdésben kiírt első mondatom elég rosszul sikerült, amelyért elnézést kérek, és leírom másképpen, olyan fizetésért nem vagyok hajlandó dolgozni, amit felajánlanának a munkámért, egyszóval kevésnek tartom azt. 6-os válaszoló, megpróbálok neked is válaszolni. Szerintem igen, elég sok mindent sikerült elérnem, szereztem két diplomát, "nős" vagyok, van egy 8 éves kislányom és egy 3 éves kisfiam, sajnos a feleségem a fiam születésekor meghalt, így egyedül nevelem őket, szerintem nem szánalmas az életem. Kérdésemre a választ megkereshettem volna az interneten forrásokból, de egyszerűbbnek láttam ide írni ki, végülis csak több ember ad rá választ.
2013. dec. 3. 12:00
 9/14 anonim ***** válasza:

Igen. Ez magyarország : a munkából nem lehet megélni, lásd a kérdéseket http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

csak egyéb dolgokból -.-

2013. dec. 3. 12:05
 10/14 anonim ***** válasza:
Mellesleg nem lesz nyugdíjad. Az infláció miatt a lovéd meg semmit sem fog érni addigra.
2013. dec. 3. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!