élet biztosítás kötéssel kapcsolatban? Ajánlanátok?
Az #1-es hozzászóló által ajánlott befektetéshez kötött életbiztosításokat messzire kerüld el. Olyan bonyolult költségstruktúrát vernek a nyakadba, amit át nem látsz, és a végén az első 2 évre befizetett megtakarításodat elvonják költségként.
Ha kockázati életbiztosítást keresel, akkor maradj is annál. Olyanért ne fizess fölöslegesen, amiért nem muszáj.
A befektetéshez kötött életbiztosítások költségeiről részletesebben: [link]
Vagy: [link]
Biztos nem leszek népszerű ezért, de azért csak megkérdezem, hogy akkor is ilyen magabiztosan állítanád ezt, ha valaki a negativ hozzászólásod miatt nem köt életbiztosítást és vele valami baj történik??? Adnál neki többmillió forintot, ha pl. daganatos betegséget állapítanak meg nála?
Azt aláírom, hogy életbiztosítás és életbiztosítás között nagy eltérések vannak, de azért én nem venném a bátorságot ilyen általánosításra...
A kockázati életbiztosításokkal, ami a baj esetén fizet, többségében semmi baj nincs. Lehet nagyon baráti ajánlatokat találni. Ezek nem tartalmaznak megtakarítást, és csak azért a szolgáltatásért fizetsz, amire valóban szükséged van.
Ahogy említettem, a probléma a megtakarítást is tartalmazó életbiztosításokkal van. Ezek gyakorlatilag burkoltan kirabolják az ügyfelet, aki soha nem fog rájönni arra, hogy hova tűnt a pénze, olyan bonyolult módon vannak a költségek a szerződésbe foglalva.
Ezek a kijelentések a vegyes és unit linked életbiztosítások legalább 95%-ra igazak, tehát úgy gondolom ez az általánosítás továbbra is megállja a helyét.
Azt szintén nem értem miért kellene nekem vállalnom biztosítói tevékenységet. Ezért vannak a biztosítók és náluk megfelelő konstrukciók pontosan erre az igényre. Nem a biztosítókról beszéltem le a kérdezőt, hanem a biztosítók által forgalmazott egyes termékekről. Ha pedig valaki azt kérdezi, hogy én vállalom-e, az egyszerűen dilettantizmus: szimplán nincs tisztában a biztosítási tevékenységek jogi szabályozásával.
A kérdező által felvetett igényre biztosan talál megfelelő *kockázati* életbiztosítást. Csak nem szabad hagyni magunkat átverni, ha megtakarítás résszel kombinált életbiztosítás felé akarnak minket vinni. Jelenleg akkora ügynöki jutalékokat kapnak az üzletkötők, hogy nagyon nagy az esély arra, hogy a végén ilyen életbiztosítás mellett kötnénk ki (láss csodát, már az első hozzászólásban ez történt), anélkül hogy teljesen megértené az ügyfél a költségstruktúrát. ...és ahelyett, hogy az eredeti szükségleteihez leginkább megfelelőt kötné. Miért is kellene megtakarítást is hozzácsomagolni? Miért nem lehet a meglévő igényre koncentrálni, és azt minél jobban kiszolgálni?! A megtakarítás szerződéshez csomagolása *minden* esetben növeli a kötöttségeket, és az esetek túlnyomó többségében röhejesen magas költségekkel operál. A legtöbb ügynök megfelelő képzéseket kap értékesítéséből és meggyőzéstechnikából, hogy ezeket az egyébként eladhatatlan termékeket sikerre vigye. Azonban senki nem tanítja meg az embereket, hogy a legtöbb esetben manipulatív, féligazságokkal operáló reklámrizsát felismerjék, és hatékonyan védekezzenek ellenük. Tekintve, hogy a korrekt árazású megtakarítást is tartalmazó életbiztosításokat nem szeretik az ügynökök értékesíteni, mert az számukra "nem éri meg", különösen óvatosan kell bánni az ilyen ajánlatokkal.
Ezekre a veszélyékre figyelmeztettem a kérdezőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!