Kb. fél éve nem fizetem a TB-t mert nincs munkahelyem, mennyibe fog kerülni az utólagos ára?
Ha volt legalább 45 nap munkaviszonyod, akkor a mv. megszűnése után 45 napig még nem kell fizetned.
Tavaly havi 6390 (napi 213),
idén havi 6660 (napi 222) a fizetendő összeg.
(egészségügyi szolgáltatási járulék)
4-es:
Ó, hogyne kéne...
Én több évig nem fizettem, mert nem volt miből, orvosnál egyszer sem voltam, majd kaptam a levelet hogy elmaradásom meg kamatom van. Ez kamatostól közel 300 000 forintra rúgott, visszamenőleg.
Ja és a 6. eszembe juttatta:
Elvileg az önkormányzatnál adhatnak olyat, hogy egy évig ők fizetik (sajnos nem visszamenőleg, azt ki kell fizetned ha tetszik ha nem) ha tudod igazolni, hogy rá vagy szorulva.
Ehhez jövedelem igazolás kell azoktól akikkel együtt élsz, iskola látogatási gyerektől, számlák stb, de ha bemész ott úgyis elmondják.
Csak azt szeretném elmondani, hogy én hogyan csináltam. Bementem az önkormányzathoz, hogy az ingyenes orvosi ellátást szeretném igényelni. (biztosan van más megnevezése, én így mondtam a portán, és tudták hova küldjenek) Ott kitöltöttem egy papírt, lényegtelen volt, hogy hányan élnek velem egy lakásban, mert ha nincs gyerekem vagy férjem, akkor egyedülállónak számítok, akkor is, ha a szüleimmel és a testvéreimmel élek. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a rászorultsághoz nem számít az ő keresetük. Na ehhez az önkormányzati papírhoz kellett kérnem egy igazolást a munkaügytől, hogy nem kapok tőlük semmilyen segélyt. (nem is vagyok regisztrálva ott) Ezzel a két irattal sikerült is elintéznem. Egy héten belül megkaptam a levelet, hogy egy évig az önkormányzat fizeti a tb-met, ezt egy év után, ha szükséges, meghosszabithatom .
Még mielőtt valaki esetleg nekem esne, hogy ez nem így megy, szólok, hogy nekem bizony így ment :) meg kell próbálni és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!