Németországban hogyan működik a biztosítás?
Ha Mo-n fizeted a biztosítást akkor kint érvényes az Eu kártyád is. Bemész az apehhez és kéred hogy magad fizethessed a TB-t otthon.
Sajnos 400€-s minijobbal nem leszel biztosítva. Magánba lehet kint biztosítást fizetni, de az kb 300€ minimum havonta.
ugye családi bizot´sitáson lehetnél kint ha a férjed kint lenne biztosítva.
Míg nincs gyerek szerintem nem rossz ha otthon vagy biztosítva és kint csak az EU biztositási kártyád van. habár ezzel nem vagy jogosult csak alap szolgáltatásra. Ebben az a rizikó, ha pl szélütés ér vagy törjön el a lábad nagyon durván akkor csak addig tartanak bent míg stabil leszel. ha jól vagy de nem szállítható akkor sem tudnak érted tovább mit tenni, haza kell szállítani, és az rengeteg pénzbe kerül, föleg ha közüton sem vagy szállítható.
sajnos voltam egy idös nö szélütésénél tolmács aki így járt, és 10.000€ lett volna a haza szállítatása. De közben meghalt, azt már nem kellett intéznem. Akkor jöttem, rá hogy bizony vannak speciális esetek mikor nagyon sokba kerül ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!