Két más biztosító is jár nekünk a kárösszeg? Részlet lent.
Fenti lakó csőtörése volt, és beázott a lakásom plafonja, nekünk van lakásbiztosításunk, a mi biztosítónk felmérte a kárt, megadta az összeget stb...
A háztömb biztosítás is van nekünk, ami a közös költségben fizetem,háztömb biztosítója is felmérte a kárt stb..
Tehát az a kérdésem, hogy mindkettő ( más-más biztosító) is kifizetheti-e az összeget nekem?
Vagy megbüntetnek?
Csak az egyiket igényelhetem?
A PTK.szerint egy vagyontárgyra CSAK 1 biztosítás fizethet,amit te csináltál azt vagyongyarapodásnak hívják.Törvény szerint a legkorábban megkötött szerződés fizet.szerencse, hogy nem egy cégnél van mindkettő, bár nem értem, miért fizetsz duplán.Meg nem büntetnek, de ne reklámozd, mert ha véletlenül megtudja a két cég közül valamelyik, 5 évig visszakövetelheti a pénzt. Ez még bagatel kár,de tűznél már választani kell.Egy ingóság biztosítást balesettel együtt évi 6500.ft-ért lehet kötni.
Üdv:Ibolya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!