Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Nem lehet CSAK 1 havi TB-t...

Nem lehet CSAK 1 havi TB-t befizetni úgy, hogy ne kelljen visszamenlőleg befizetni a többit?

Figyelt kérdés
Szeretnék elmenni orvoshoz, de eddig nem fizettem TB-t, mert külfödre mentem dolgozni egyetem után.

2013. febr. 12. 15:34
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Oda fogok menni, ne izgulj! Meghagyom a hentes orvosokat olyan jófejeknek, mint Te!
2013. febr. 15. 18:25
 12/18 anonim ***** válasza:
18:25! Nyugi, ha tehetem, én is magánorvoshoz járok. Megtehetem, hogy ne várjak 2-3 heteket egy-egy SZTK-s vizsgálathoz. Velem jár legjobban a TB, mert az adót befizetem, viszont nem veszem igénybe. De attól még fizetem az adót, és nem lopom meg az államot, azzal meg a többi embert. Te se tedd...
2013. febr. 15. 22:19
 13/18 A kérdező kommentje:

Igen, ez példamutató a javából! Jól teszed! Örülök, hogy megteheted! A sok EÜ szolgáltatást ingyen igénybevevő emberek miattad lesznek boldogabbak!

Megismétlem: Nem voltam ingyenes ellátoson és nem is tervezem! Úgyhogy kérek minden jövőbeni válaszadót, hogy ne írogassa be, hogy ne lopjam meg az államot! Nem teszem!

2013. febr. 16. 01:01
 14/18 anonim ***** válasza:
78%
De,ha külföldön fizetted a TB-t,akkor itthon nem kell. Tehát nincs mit visszamenőleg kifizetni. Csak igazolnod kell,hogy ott fizetted. én igy tudom
2013. febr. 16. 09:15
 15/18 Flector 67 ***** válasza:
28%
Mellesleg a magánorvos, aki ellát, kórházi hentesorvos is egyben:)
2013. febr. 16. 09:23
 16/18 anonim ***** válasza:
62%

Abban azért állapodjunk meg, hogy az állami egészségügy rohad volt, ma is rohadt és rohadni is fog.

A Zemberek így gondolkodnak:

Ad 1, megszoktam, hogy nekem ez ingyenesen JÁR,

Ad 2,biztosítási díjat ( TB )legfeljebb akkor akarok fizetni, amelyik hónapban igénybe vettem orvosi ellátást, mindaddig, amíg megkapom ingyen is, hülye lennék TB hozzájárulást fizetni. Inkább költöm sörre, nőre, cigire, kerítésfestésre, benzinre,..... mert azt viszont nem kapom meg fizetés nélkül.

Ezért rohadt rendszer a szocializmus, az állami egészségügy pedig egy kényszerű maradványa a szocializmusnak.

2013. febr. 16. 12:40
 17/18 anonim ***** válasza:
55%

Több lehetőség van a TB-be való visszatérésre:

1. Megállapodást kötsz az egészségbiztosítóval

Megállapodás kötésére az egészségbiztosítási szakigazgatási szerveknél van lehetőség, összege a minimálbér 50%-ka havonta. Fontos tudni, hogy az első hat hónapban csak sürgősségi ellátásra jogosít, kivéve, ha megelőlegezték az első hat hónap összegét.

2. Egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetsz

A járulék fizetésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál kell bejelentkezni, összege 6660 Ft/hó. Feltétele azonban a bejelentkezést megelőző egy év magyarországi helyben lakás

3. Kifizeted az ellátás összegét és a hazai jogszabályok rendelkezései szerint visszaigényled annak összegét.

Tehát ha kijelentkeztél hivatalosan is, akkor kell befizetni a kb 45 ezer/hó összeget az első egy évben, utána mehet a 6660 forint/hónap. Ez teljesen friss információ, az OEP-től adták meg hasonló kérdésre. Egyébként érdeklődj az OEP nemzetközi és európai uniós főosztályánál (tel: 06-1-298-1618). Sok szerencsét és jobbulást!

2013. febr. 18. 16:18
 18/18 A kérdező kommentje:
Ó, te jó ég! VÉGRE egy rendes, értelmes válasz! KÖSZÖNÖM!
2013. febr. 18. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!