Hogyan tudom lemondani a TB-met?
Igen, fizetsz az orvosnak? Megfázásonként 80 ezret?
Nincs opció arra, hogy lemond a TB-t, és ne is akarja ilyen rendszert, mert ha létrehozzák, akkor az út szélén fogsz megdögleni egy sima torokgyulladásban, mert nem lesznek millióid antibiotikumra.
Tudom, hogy nem vagy hülye, ezért az olvasóknak írom ide:
A te TB-det elsősorban nem a gyógyíttatásodra, hanem néhány millió ember etetésére költik, ha érted mire célzok.
Kimész Amerikába, ott ezt kapod "damn illegalként", ahogy ott mondják, vagyis, kissé szabad fordításban, utolsó tetves illegális bevándorlóként - aki ott dögölhet meg, ahol akar, mert nem látják el az orvosnál, ha nincs pénze...
Magyarországon ilyen lehetőséged nincsen, mert itt törvény szerint mindenkinek kötelező fizetnie a hozzájárulást, de NEM A SAJÁT ELLÁTÁSÁÉRT - mint képzeled - hanem ez egy naaaagy naaagy közös bukszába megy, ahonnan éppen annyit vesznek ki az ellátásra, amennyire éppen szüksége van annak, aki ellátásra szorul. Épp ezért kell fizetni mindenkinek, hogy nagy legyen az a buksza.
Arra sajnos itt nincs lehetőség, hogy pénz híján ott hagyjanak megmurdelni a kórház lépcsőjén, hát, mi ennyivel vagyunk elmaradva a fejlett Nyugattól.
Hehe. :) Kicsit se nézne hülyének a munkáltatóm, ha odamennék és azt kérném, hogy ugyan a tb-t ne vonják már tőlem, mert nem járok orvoshoz, betegszabin meg még életemben nem voltam.
Ennyi erővel a nyugdíjjárulékot se vonják le, mert pl. én azt mondom, hogy nyugdíjba se akarok menni (nem mintha sok esélyem lenne rá).
Épp ez a problémám, hogy fizetjük a nagy közöst, fizetem mások TB-jét is, olyanokét akiket még sosem láttam.
Aztán fizetem azok nyugdíját akikhez semmi közöm, sőt, lehet hogy valamikor hoztak olyan döntéseket amik miatt én most szívok stb.
A saját orvosi ellátásomat akarom fizetni, meg a saját két szülőm nyugdíját. Melyik országban tehetem ezt meg?
Nyugdíj hozzájárulást az összes országban fizetned kell.
A TB-t pl. USAban fizetheted kizárólag magadnak. Aztán ha megharap egy kutya, mehetsz tetanusz oltásért, 130.000 Ft-ért. Megtörtént barátommal. Ugyancsak megtörtént ismerőssel, hogy egy bőrgyógyászos látogatás 90.000 Ft volt, pedig még rá se jött, hogy mi okozta a bajt :D
"A TB-t pl. USAban fizetheted kizárólag magadnak. "
USAban is kötelező fizetni a medicare-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!