Hogyan lehet lemondani a lakásbiztosítást?
Írsz egy ajánlott levelet, a szerződésben benne kell, hogy legyen a cím. Majd visszaírnak, hogy tudomásul vették.
Telefonon vagy e-mailben nem tudod lemondani, mert nem tudnak beazonosítani. Esetleg, ha eleve úgy kötötted, hogy van telefonos jelszavad, bár a lemondást szerintem akkor is csak írásban lehet megtenni.
A lakásbiztosítás egy SZERZŐDÉS, amit nem lehet egy telefonos bemondásra lemondani!...
Telefonon akárki rendelkezhetne a nevedben, gondolom ennek nem örülnél...
Menj be a biztosító irodájába és SZEMÉLYESEN mondd fel a szerződést, ennek hivatalos formája van, csak akkor érvényes, ha így intézed!
Ha csak simán beszünteted a díjfizetést, attól még a szerződés érvényben marad és az elmaradt díjakra büntetőkamatokat fognak felszámolni, tehát TARTOZÁSOD keletkezik a biztosítónál!...
Jajjj!!
benne van a szabályzatban!
A lakásbiztosítást hivatalosan korrekten csak évfordulóra lehet felmondani!
Pontosabban évforduló előtt maximum 30 nappalig írásban kell megtenni!(mondjuk szept 1. az évforduló akkor augusztus 1 ÉIG LEGKÉSŐBB be kell hogy érjen a felmondó levél!
Amennyiben nem fizeted úgy 30 vagy 60 vagy 90 (biztosító függő) automatikusan megszűnik a biztosítás!
Elméletileg (elég erkölcstelenül)jár ilyenkor a biztosítónak a 30 60 vagy 90 napi díj, de nem fognak érte pereskedni, csak maguk alatt vágnák a fát szerintem ezzel..
Miért akarod megszüntetni?
Sokat fizetsz?
Nem fizetek sokat, csak elköltözök, ezért szeretném felmondani.
A költözés hirtelen jött (bérelt lakás), évforduló előtt még nem tudtam, hogy költözni fogok.
Azért gondoltam, hogy lehet telefonon/interneten, mert interneten kötöttem, soha nem voltam fiókban, (a kötvény postán jött).
De igazatok van, keresek egyet a közelben. Köszönöm mindenkinek a választ!
Kedves Kérdező!
Abban az esetben kell írásban és évfordulóra felmondani, ha másik biztosítónál szeretnél kötni. Amennyiben érdekmúlással szűnik meg a szerződésed, ( eladás, elköltözés) akkor erről be kell mutatnod valamilyen iratot, és akkor attól a naptól mikortól az érdekmúlás bekövetkezett nem kell fizetned. Ma már a "nem fizetek és elmúlik" nem működik, mert igenis pereskednek a biztosítók!!!
1. A lakásbiztosításnál nincs ilyen hogy 1 éven belül nem mondhatod fel, csak évfordulóra, ez nem gépkocsi kötelező biztosítás.
2. Írsz a biztosítónak, hogy megakarod szüntetni, nem fizeted be a következő díjat és kész.
3. Jön még pár felszólító levél, hogy fizess, hát ne fizess és kész, senki sem fog ezért megbüntetni, ez nem olyan mint a KGFB, hogy ha nem fizeted, fedezetlenségi díjjal büntetnek, ugyanis a lakásbiztosítás nem kötelező dolog, mint az autó esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!