Hogyan lehet lemondani a lakásbiztosítást?
"A biztosítási szerzôdés megszûnik díj-nemfizetés miatt a jelen biztosítási feltételekben meghatározottak szerint."
"Megszûnik a biztosítási szerzôdés a díj befizetésének elmulasztása esetén a díj esedékességétôl számított 30. nap elteltével, ha addig a hátralékos díjat nem pótolták, és a szerzôdô nem kapott halasztást, illetve a biztosító a díjkövetelést bírósági úton nem érvényesítette.
58. A biztosító a biztosítási szerzôdés megszûnését és a bírósági út igénybevételének határidejét további 30 nappal meghosszabbíthatja, ha az esedékességtôl számított
30 nap eltelte elôtt ennek a körülménynek a közlésével a szerzôdôt a fizetésre írásban felszólítja.
59. A díj-nemfizetés miatti megszûnés után befizetett díj nem helyezi újra hatályba a szerzôdést. E díjat a biztosító 15 napon belül visszautalja, levonva belôle azt a díjrészt, amely a díj-nemfizetés miatti megszûnés elôtti – díjjal fedezetlen – kockázatviseléssel
arányos."
Ebben nem esik szó semmiféle büntetésről. Egyszerűen csak nem fizeted be a következő díjfizetési ütemnek megfelelő összeget és megszűnik, miért várja ki az 1 év végét?
Gondolom a kérdezőnek nincs hivatalos papírja az albérletről,mégiscsak magyarországon vagyunk!
Egyébként ha van akkor az albérlet felmondáskor valóban év közben is rendesen felmondhatja, ilyenkor annak a hónapnak a végig jár a díj a biztosítónak amikor megszűnt az albérlet!
Egyébként talán az Union az egyedüli aki pereskedik a többiek nem csak fenyegetnek!
Kellene foglalkozni a meglévő ügyfelekkel is a hűségért cserébe és akkor nem mennének el, de szarnak arégi ügyfelekre és ezért én is szarok mert megbüntetnek ha lejjebb viszem a díját..vicc
Azt gondolom pár év múlva megfog változni ez a menedzsmenti mentalitás, mert nem jó ez az irány szerintem..
Gondolom a kérdezőnek nincs hivatalos papírja az albérletről,mégiscsak magyarországon vagyunk!
Egyébként ha van akkor az albérlet felmondáskor valóban év közben is rendesen felmondhatja, ilyenkor annak a hónapnak a végig jár a díj a biztosítónak amikor megszűnt az albérlet!
Egyébként talán az Union az egyedüli aki pereskedik a többiek nem csak fenyegetnek!
Kellene foglalkozni a meglévő ügyfelekkel is a hűségért cserébe és akkor nem mennének el, de szarnak arégi ügyfelekre és ezért én is szarok mert megbüntetnek ha lejjebb viszem a díját..vicc
Azt gondolom pár év múlva megfog változni ez a menedzsmenti mentalitás, mert nem jó ez az irány szerintem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!