Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Hogyan lehet lemondani a...

Hogyan lehet lemondani a lakásbiztosítást?

Figyelt kérdés
A júniusit még befizettem, tovább már nem szeretném. Telefonon próbáltam lemondani, de sosincs szabad ügyintéző. Emailben lehet? Vagy egyszerűen nem fizetem tovább, és megszűnik?

2012. máj. 26. 02:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"A biztosítási szerzôdés megszûnik díj-nemfizetés miatt a jelen biztosítási feltételekben meghatározottak szerint."

"Megszûnik a biztosítási szerzôdés a díj befizetésének elmulasztása esetén a díj esedékességétôl számított 30. nap elteltével, ha addig a hátralékos díjat nem pótolták, és a szerzôdô nem kapott halasztást, illetve a biztosító a díjkövetelést bírósági úton nem érvényesítette.

58. A biztosító a biztosítási szerzôdés megszûnését és a bírósági út igénybevételének határidejét további 30 nappal meghosszabbíthatja, ha az esedékességtôl számított

30 nap eltelte elôtt ennek a körülménynek a közlésével a szerzôdôt a fizetésre írásban felszólítja.

59. A díj-nemfizetés miatti megszûnés után befizetett díj nem helyezi újra hatályba a szerzôdést. E díjat a biztosító 15 napon belül visszautalja, levonva belôle azt a díjrészt, amely a díj-nemfizetés miatti megszûnés elôtti – díjjal fedezetlen – kockázatviseléssel

arányos."

Ebben nem esik szó semmiféle büntetésről. Egyszerűen csak nem fizeted be a következő díjfizetési ütemnek megfelelő összeget és megszűnik, miért várja ki az 1 év végét?

2012. máj. 28. 09:40
 12/15 anonim ***** válasza:
Igen abban az esetben igazad van, ha eladja az érdekmúlással megszüntetik, az elfelejtettem. De az 1 évet nem köteles kivárni.
2012. máj. 28. 09:41
 13/15 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Mert árverseny van és nem engedhetik meg a biztositók, hogy év közben elengedjenek bárkit is. Igaz, hogy nem mindenhol jár nekik előre az éves dij, de minden kis pénzt be fognak hajtani, mert már olcsóbban adják a biztosításokat, mint az ténylegesen megérné nekik, elharapódzott az árverseny. És az senkinek sem éri meg, ha csak 2-3 hónap legyen is, hogy azt behajtsák rajta, és még plusz fizessen valaki egy újat. Akkor már megéri kivárni az évfordulót. Csak az ügynökök mondatják fel így a szerződéseket, a tisztességes üzletkötők 99%-a megvárja az évfordulót. Nagyjából innen is el lehet dönteni, hogy melyik értékesítő tisztességes és melyik nem.
2012. máj. 28. 11:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Gondolom a kérdezőnek nincs hivatalos papírja az albérletről,mégiscsak magyarországon vagyunk!

Egyébként ha van akkor az albérlet felmondáskor valóban év közben is rendesen felmondhatja, ilyenkor annak a hónapnak a végig jár a díj a biztosítónak amikor megszűnt az albérlet!

Egyébként talán az Union az egyedüli aki pereskedik a többiek nem csak fenyegetnek!

Kellene foglalkozni a meglévő ügyfelekkel is a hűségért cserébe és akkor nem mennének el, de szarnak arégi ügyfelekre és ezért én is szarok mert megbüntetnek ha lejjebb viszem a díját..vicc

Azt gondolom pár év múlva megfog változni ez a menedzsmenti mentalitás, mert nem jó ez az irány szerintem..

2012. máj. 28. 13:52
 15/15 anonim ***** válasza:

Gondolom a kérdezőnek nincs hivatalos papírja az albérletről,mégiscsak magyarországon vagyunk!

Egyébként ha van akkor az albérlet felmondáskor valóban év közben is rendesen felmondhatja, ilyenkor annak a hónapnak a végig jár a díj a biztosítónak amikor megszűnt az albérlet!

Egyébként talán az Union az egyedüli aki pereskedik a többiek nem csak fenyegetnek!

Kellene foglalkozni a meglévő ügyfelekkel is a hűségért cserébe és akkor nem mennének el, de szarnak arégi ügyfelekre és ezért én is szarok mert megbüntetnek ha lejjebb viszem a díját..vicc

Azt gondolom pár év múlva megfog változni ez a menedzsmenti mentalitás, mert nem jó ez az irány szerintem..

2012. máj. 28. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!