Törlesztési biztosítással kapcsolatban mit tegyek?
OTP-s jelzáloghitel mellé törlesztési biztosításunk van halál, munkanélküliség és rokkantság esetére. Most bekövetkezett a munkanélküliség, el is küldtük a bejelentő lapot a Groupama-Garancia Biztosítónak, erre visszaküldte, hogy nem káresemény, mert:
közös megegyezéssel szűnt meg a munkaviszony, ezért az kizáró ok. de ha nem közös megegyezéssel jövök el, akkor meg nem kapok munkanélkülit:(
ja az a kifogás, hogy a felmondólevélben nem áll benne szó szerint, hogy a átszervezés, létszámcsökkentés miatt jöttem el közös megegyezéssel.
arra gondoltam fellebbezni kellene nem?
mert akkor nem is fogom tovább fizetni a törlesztési biztosítást, hisz úgyse fizet, ha baj van, mint minden más esetben a biztosító ugyebár.
mit tegyek?
Az előttem szóló megadta a pontos választ.
Sokan belemennek a közös megegyezésbe, de ez butaság, csak a munkáltatót védi. Ilyenkor a munkanélküliség biztosítás természetesen nem fizet.
A biztosítást nem szabad felmondani, mert a tartozás még fennáll, tehát ha veled valami történik a hitelintézet azonnal felmondhatja a hitelszerződést, és attól tartok hogy ez az esetetekben a ház/lakás eladását azonnal magával hozza.
Inkább keress egy olcsóbb hitelfedezeti biztosítást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!