Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Megéri balesetbiztosítást kötni?

Megéri balesetbiztosítást kötni?

Figyelt kérdés

Egy állítólag nagyon jó ajánlattal kerestek meg amit csak egy bizonyos területen dolgozók köthetnek meg, havi 500-1000 Forintból lehetne biztosításom. Viszont soha nem volt még balesetem, kórházban sem voltam sokat. Magamtól eszembe sem jutott volt megkötni, elég a TB, meg tudom, hogy az ügynökök minden ajánlatot nagyon el akarnak adni.

Minimálbért keresek, nekem a havi 500 is pénzkidobásnak tűnik, hogy hátha 5 év múlva eltörik a karom és akkor fizetnek nekem 10-20ezer Forintot.

A szülők miatt pedig ha ki is esek a munkából nem fogok éhezni, munkanélküliként is megvoltam, a párom is viszonylag jól keres. A munkatársaim több mint a fele viszont elsőre megkötötte, nekik annyira jónak tűnik? Nektek van balesetbiztosításotok?

2012. máj. 30. 16:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
mindenki maga dönti el, én nem hagyatkoznék az államra ...
2012. jún. 3. 23:30
 12/18 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
54%
Akkor mondjuk egy köszönömöt lehet mondani, mert ezt mind a mi adónkból adták nektek és nem ti gondoskodtatok saját magatokról. Én ezért nem havi 1 e Ft-ot, hanem havi 90e Ft adót fizetek, hogy aztán ilyen támogatást adjanak embereknek. Neked viszont elég havi 1e Ft-ból erről gondoskodni. Remélem sikerült érzékeltetnem a különbséget!
2012. jún. 4. 00:29
 13/18 anonim ***** válasza:
nem. úgysem fizet a biztosító kibújik alóla
2012. jún. 4. 01:01
 14/18 A kérdező kommentje:

Adózóként szívesebben adnék többet a mozgássérültek támogatására, mint egyes népcsoportok napi sör-és cigiadagjára.

Csak az adóforintok nagy része feleslegesen megy el, anyám mozgássérült, nem tud dolgozni, havi 20ezret kap. Az egyéb támogatásokhoz pedig éveket kell várni, sokszor nem is adják meg. Régebben dolgozott és fizette az adót mielőtt valaki leingyenélőzné, nem az orvos fenyegetésével lett mozgássérült, hanem tényleg beteg.

Viszont ha én mégsem válnék mozgássérültté, akkor ennél a típusú biztosítónál hiába fizettem ki havi 1-2000 Forintot, benyelik az egészet. Akkor inkább saját magamnak fogok takarékoskodni.

Az a szerződésben benne is volt hogy milyen eseteknél nem fizetnek, 1 oldalnyi apróbetűs rész. Nagyjából bármire rá lehet húzni.

2012. jún. 4. 10:02
 15/18 anonim ***** válasza:

saját magadnak mondasz ellen .... eddig azt magyaráztad, hogy az állam mennyire jól gondoskodik a rokkantakról .....

a biztosítás nem takarékbetétkönyv. havi 1-2 ezer forintból hogy és mennyi idő alatt akarsz annyit félre tenni, hogy egy komoly baleset után, annak a kamatjából meg tudj élni?

2012. jún. 4. 21:05
 16/18 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy az állam nagyon jól ellátja a rokkantakat, de az a biztosító, ami be akart fűzni havi 1-2000 befizetése után egy 100%-os rokkantság esetén is maximum pár 100ezret fizetett volna. Ebből meg lehet élni? Egy ideig igen, de emiatt nem fizetem ki havonta a kis pénzemből a biztosítási összegeket. Nekem számít az az 1-2000, inkább a napi megélhetésre fordítom, nem arra költöm, hogy ha 10 év múlva eltörik a karom kapjak 10ezret.

Egyébként kíváncsi lennék, mennyi részesedést fizetett a biztosító az igazgatóságnak, hogy beengedte hozzánk az emberét.

2012. jún. 6. 15:43
 17/18 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Viszont ha részletesebben körbenéztél volna, amit én javasoltam, rokkantság esetén 10M Ft-ot fizet, ez nem pár száz ezer,és nem hiszem, hogy csak pár napig lenne elég.
2012. jún. 6. 17:15
 18/18 A kérdező kommentje:

A 8. hozzászólásomban írtam, hogy az legalább megéri.

Azóta még kétszer megkeresett a csaj, hogy biztos nem akarok-e nála biztosítást kötni. Ők valóban csak töredékét fizetnék annak, amit az union ad majdnem annyi havidíjért, pl. csonttörésnél a havi ezres csomagban 10ezer forintot adnak.

Ekkora különbség van egyes biztosítók között? Bár amíg az union tizedét fizető biztosító gerillamódszerekkel pár nap alatt több száz embert be tud húzni, addig felesleges lenne többet fizetniük. Sokan úgysem fognak utánanézni később sem, hogy vannak ennél sokkal jobb ajánlatok és nem mondják fel.

2012. jún. 7. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!