Mennyire törvényes a csakis online úton kötött biztosítás?
Figyelt kérdés
Rokonom lakik a házamban, amire lakásbiztosítást kötött online a nevemben. Nem kaptam semmi olyan papírt, ajánlatot, szerződést stb., amit alá kellett volna írnom. Most mégis követelik rajtam az elmaradt díjat, ráadásul perrel fenyegetnek. Hivatkoznak különféle biztosítási törvényekre, de ez valóban szabályos?2012. márc. 31. 11:05
21/24 anonim válasza:
Hát ha bizonyítod hogy nem te kötötted akkor nem kell, de ez elég bonyolult lenne,egyenlőre nem viszik perre természetesen az ügyeket ha nem fizeted be, nem is érné meg és örökre elveszítenék az ügyfeleket!
Aki kötötte az fizesse egyébként, te kérd el tőle..
22/24 Sovcsik Krisztián válasza:
Ha nem írtál alá papírt, akkor nincs mit bizonyítani, nekik kell bebizonyítani, hogy te aláírtad, ha ez nem történt meg ,akkor ők egy fiktív szerződést próbálnak behajtani. Írj egy levelet a PSZÁF-nek az üggyel, így nyoma is marad és levéded magad jogi következmények esetén.
23/24 A kérdező kommentje:
Krisztián, köszönöm. Nekem is ez volt a véleményem a kérdés feltevésekor, de lehet, hogy inkább befizetem, ne legyen tortúra meg levelezés. Persze, utána majd az Allianz fog cseszegetni, hogy azt nem mondhatom fel, csak évfordulón.
2012. ápr. 1. 12:46
24/24 anonim válasza:
Ha befizeted, azzal elismered, hogy te kötötted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!