Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Milyen biztosításod van?...

Milyen biztosításod van? Mennyi havonta? Ha nincs semmilyen, miért nincs?

Figyelt kérdés
2012. márc. 6. 10:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Unit-linked megtakarítással egybekötött életbiztosításom van. Ez nem nagyon életbiztosítás, csak akkor fizet, ha meghalok. Megtakarításnak viszont nem rossz.
2012. márc. 6. 16:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Kockázati életbiztosításom van, évi 12.000 Ft, nem nagy összegek, de ha valami baj van egy ideig elég..
2012. márc. 7. 06:47
 3/8 sheriffkoma válasza:

Életbiztosításnak nincs sok értelme, pláne, ha unit-linked. Nagyon sok idő, mire a visszavásárlási táblázat 100%-ra ér, ráadásul sokszor a mögötte lévő befektetés sem szaporodik annyira, mintha bankban lekötötted volna, esetenként negatív a hozam. Mivel a visszavásárlási táblázattal magához láncol a biztosító, ezért nem kell attól tartania, hogy a rossz kezelés miatti elmaradt haszon tömeges kilépéseket okoz, így nem is vergődnek sokat a vagyonod kezelésével. Amennyiben magad kezeled a portfoliódat, akkor meg azért nincs sok értelme, hiszen állampapírokat és részvényeket tudsz venni közvetlenül is, minek ahhoz unit-linked?

A lakás és egyéb biztosításoknak meg szintén semmi értelme, mert olyan feltételekhez köti a biztosító a fizetést, ha azoknak eleget teszel, már nagy bajod amúgy sem lehet. Én olyan nem tőkeerős kisvállakozásoknál látom értelmét, amikor pl. a dolgozó kezébe adnak egy értékes gépet, pl. teherautó, és a dolgozó annak tönkretételével magát a vállalkozást vágná haza, akkor érdemes költeni rá, mert baj esetén úgysem tudja megtéríteni a kárt a balfék melós. Egyébként, józan gondolkodású ember nem is vezeti más ember/cég értékes járművét, ha baj esetén ráverik a balhét.

2012. márc. 8. 15:25
 4/8 Tündianya ***** válasza:
Lakásbiztosítás. (Van értelme, már többször fizetett, mikor gond volt, ablaktörés, zuhanyzórepedés stb.). Kockázati életbiztosítás (havi ezer forint, szintén fizetett már kórházi kezelésre, de ha valami nagy gond van,akkor nem marad itt a férjem a sok adóssággal, fordított esetben én sem, mert neki is van biztije). Illetve megtakarítási biztosítás. Mivel nincs megtakarításom így befektetni nem tudok, így havi 10 ezer forintot beteszek egy ilyen biztosításba és 10 év múlva lesz egy nagyobb összegem kamatadó nélkül. Az előző éppen tavaly decemberben járt le. Pont jól jött lakásfelújításra.
2012. márc. 9. 16:01
 5/8 Pataki Éva ***** válasza:
Kedves Kérdező! Én biztosítónál dolgozom, és van lakásbiztosításom is,bizony jól jött a csőtörésnél is, meg mikor 2 tv-m is tönkrement egy vihar alkalmával..nagyon sokba került volna egyébként. Ma már nálunk a kulcs elvesztésére is fizetünk, vagy ha az okmányaid elveszted stb. Ma már ezek sem kevés pénzbe kerülnek ha pótolni kell.Az életbiztosításokat úgy szoktam ajánlani, kinek milyen védelem kell, és mennyi pénzt tud rászánni. A klasszikus életbiztosításnál ( nagyjából) tudod mennyi lesz a lejáratkor, a unit linknél meg vannak választható alapok, vegyesek is, ami többet hoz mint a hagyományos, és rendelkezik külön gyűjtőszámlával is, amiből akármikor kivehetsz.Itt érdemes takarékoskodni, mert ki tudja mit hoz a jövő.Mindkét módozathoz köthetőek egészségügyi kiegészítők is, ami betegség vagy baleset esetén fizet.Jó megtakarításnak tartom, amihez védelem is járul, és lejáratkor nem kell adózni, vagy illetéket fizetni.Írj priviben ha valami konkrétan érdekel. Üdvözlettel Éva
2012. márc. 11. 08:53
 6/8 alvómaci válasza:

Lakásbiztosítás. Bár sokallom érte a havi 2550,- Ft-ot. Kezdetben 179,- Ft volt...

Üvegkárt elég sűrűn kellett kifizettetnem, de más kárt pl kerítés kitörése nem fizettek ki. Legtöbb kárra azt mondták, hogy az én általam másoknak okozottakra vonatkozik a biztosításom. Én nem így értelmeztem ezt a megkötéskor.

Az életbiztosításokat felmondtam /utólag visszafizettem a vaskos adójóváírásokat kamatostul .../

2012. márc. 11. 14:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Megtakarításos életbiztosításom van, több is (ft-os, eurós) Nem unit linked. Meg vagyok vele elégedve. Éves díjak vannak ennél a biztosítónál, többszázezer Ft. Fontosnak tartom mint a megtakarítási részét, mint pedig a biztosítási részét azért mert úgy gondolom, hogy egészségügy meg nyugdíj tekintetében is csak magamra számíthatok, gyerek taníttatására is könnyebb hosszú távon gyűjteni, illetve nekem az sem mindegy, hogy mit hagyok hátra, ha velem tragédia történik.
2012. márc. 18. 23:58
 8/8 Jurij Orlov ***** válasza:
Nekem nincsen semmi mert csöves vagyok s megvagyok nélküle is :)
2012. márc. 30. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!