Milyen biztosításod van? Mennyi havonta? Ha nincs semmilyen, miért nincs?
Életbiztosításnak nincs sok értelme, pláne, ha unit-linked. Nagyon sok idő, mire a visszavásárlási táblázat 100%-ra ér, ráadásul sokszor a mögötte lévő befektetés sem szaporodik annyira, mintha bankban lekötötted volna, esetenként negatív a hozam. Mivel a visszavásárlási táblázattal magához láncol a biztosító, ezért nem kell attól tartania, hogy a rossz kezelés miatti elmaradt haszon tömeges kilépéseket okoz, így nem is vergődnek sokat a vagyonod kezelésével. Amennyiben magad kezeled a portfoliódat, akkor meg azért nincs sok értelme, hiszen állampapírokat és részvényeket tudsz venni közvetlenül is, minek ahhoz unit-linked?
A lakás és egyéb biztosításoknak meg szintén semmi értelme, mert olyan feltételekhez köti a biztosító a fizetést, ha azoknak eleget teszel, már nagy bajod amúgy sem lehet. Én olyan nem tőkeerős kisvállakozásoknál látom értelmét, amikor pl. a dolgozó kezébe adnak egy értékes gépet, pl. teherautó, és a dolgozó annak tönkretételével magát a vállalkozást vágná haza, akkor érdemes költeni rá, mert baj esetén úgysem tudja megtéríteni a kárt a balfék melós. Egyébként, józan gondolkodású ember nem is vezeti más ember/cég értékes járművét, ha baj esetén ráverik a balhét.
Lakásbiztosítás. Bár sokallom érte a havi 2550,- Ft-ot. Kezdetben 179,- Ft volt...
Üvegkárt elég sűrűn kellett kifizettetnem, de más kárt pl kerítés kitörése nem fizettek ki. Legtöbb kárra azt mondták, hogy az én általam másoknak okozottakra vonatkozik a biztosításom. Én nem így értelmeztem ezt a megkötéskor.
Az életbiztosításokat felmondtam /utólag visszafizettem a vaskos adójóváírásokat kamatostul .../
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!