Milyen tapasztalatotok van a biztosítókkal kapcsolatban?
azért az alkuszokról csak annyi, hogy náluk is bőven vannak sunyi tanácsadók. általában azt ajánlják neked, amiért a legtöbbet kapják jutalékban(mondhatják hogy nekik mindegy mit választasz, de nem így van ők is a pénzre hajtanak)
amúgy ha netán átvág a tanácsadó(a biztosító ügynök) a biztosító köteles felelősséget vállalni a megbízottjáért. amikor eldöntöd hogy szerződést kötsz, menj be a székhelyre, képviseletre és ott kösd meg a biztosítónál(ellenőrizheted a pszáf weblapján hogy az illető ügynök akinél kötöd mennyi ideje van a biztosítónál, ha több mint 2-3 éve akkor nagy esélye hogy jó, korrekt tisztességes). előtte meghallgathatod egy alkusz tanácsát, utána te saját magad menj el a kiválasztott biztosítóhoz. tudom nem szép , de korrekt hiszen első lépésben az alkusz a tanácsadást vállalja és ez ingyenes és nem kötelez el hogy általa kössed.
azért alkusz fel, alkusz le, ő is előszőr megnézi a jutalékot és csak utána ajánl terméket. ha pedig kár van nekem ne mondja egy alkusz sem, hogy bemegy érted verekedni a biztosítóhoz ahhoz, aki őt fizeti, csak azért amért te megbíztad.
ha pedig kényelemről van szó, akkor ugyanúgy ki lehet hívni biztosító ügynököket és kijönnek mindegyik házhoz. meg kell nézni kb 4-5 cég ajánlatát aztán annyi....
szerintem a következőket: aegon, allianz, generali, union, uniqa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!