Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » A biztosítást bármikor meglehe...

A biztosítást bármikor meglehet szakítani?

Figyelt kérdés
ugyanis a biztosító átvert minket és nem úgy kötötte ahogyan szerettük volna. úgy akartuk hogyha a gyerek 18 éves lesz akkor kilehessen venni. 2010-ben volt 18 éves. a biztosítás 2022-ben járna le. mivel mindenféle költséget levonnak meg egy csomó mindent úgy gondoltuk hogy szeretnénk megszakítani és kivenni. a mai világban jól jön az a plusz pénz is (kamat) de nem lényeges mert ahogy mondtam mindenféle díjat levonnak ami nagyon sok. úgy tudom hogy bármikor meglehet szakítani és ki lehet venni. én úgy hallottam hogy azt a pénzt amit befizettünk a kezdetektől azt megkell kapni mert tulajdonképpen az a mi pénzünk azt mi fizettük be tehát azt megkell kapni. tudom hogy kamat meg nyereség meg ilyenek akkor nem járnak de az nem lényeg. tehát a kérdésem végülis az lenne hogy azt a pénzt megkell kapni amit mi fizettünk mert az jár?
2012. jan. 19. 11:42
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló. ez így van tényleg nagyon gáz ez ezen már nem lehet kiigazodni ezért is szeretnénk kivenni mert a takarékszelvényen azért kamatozik és 10 évig még fizetni az sok meg akkor 3 millió nem sok mindenre elég. igen az lenne a legjobb ha egy olyan emberrel megbeszélni hogy mit lehet tenni, mert fizetni nem érdemes 10 évig még meg nem is tudnánk miből nagyon és lehet hogy a befizetett összeg felét kapjuk csak meg akkor. annyit tudok hogy aranyszárny és horizont a biztosítás neve. ez a kettő van.
2012. jan. 20. 10:14
 12/14 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Sok lehetőség van ilyen esetben, pl. díjcsökkentés, visszavásárlás, de 10. év után úgy is ki lehet venni pénzt, hogy a szerződés fusson tovább (részvisszavásárlás), azt is át kellene nézni, hogy mennyi pénz van benne most, mennyi volt a kockázati díj, lehet, hogy elég lenne befektetési alapot választani. Mind 2 egyébként Generali-s szerződés. A probléma, hogy nem biztos, hogy rossz szerződés lett megkötve, szimplán rosszul lett lekommunikálva. Ezt látatlanban nem tudom. Annyit tudok felajánlani, hogy segítek átnézni, vagy ha vidéken laktok, akkor átnézetni.
2012. jan. 20. 11:21
 13/14 A kérdező kommentje:
szerintem azt fogom csinálni hogy előszedem az összes papírt és átolvasom hogy pontosan hogyan is van, habár nem értek hozzá de talán lesz egy két dolog ami majd fontos lehet és akkor elküldöm privátban. valószínű hogy csak a jövő héten lesz időm rá de mindenképpen elolvasom és ha találok benne olyat ami esetleg fontos lehet akkor megírom. persze ahogy mondtad láthatatlanba nehéz megmondani.
2012. jan. 20. 12:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Jó lenne tudni milyen szerződést kötöttél, klasszikus életbiztosítás, tőkemegtakarításos biztosítást (Unit Linked). Mikor az ajánlatot beadtátok anno a Biztosítónak, az ajánlaton kell legyen dátum(kötés dátuma), ill. a biztosítás időtartalma. Szerintem neked befektetési egységekhez kötött biztosítást kötöttek, melyben gyűjtik a pénzed, és kiegészítő bizt.van benne, erre kapna pénzt a gyereketek, ha veletek vmi történne. Nézd meg a szerz.felt.ben a maradékjogokat, ill. tudni kell mennyi pénz van benne. A szerződéshez kell h legyen csatolva visszavásárlási táblázat, melyben benne van, h a szerz.kötésétől számítva az évek elmúltával, a befektetésetek hány %-át kapjátok vissza visszavásárlás esetén. Maradékjogok: Visszavásárlás: kifizetik a táblázat szerint a bef. összegét, Díjmentes leszállítás: nem kell tovább fizetned az biztosítási összeget havonta, a bef.összeg a biztosítónál marad, amíg a szerződés le nem jár. (ebben az esetben vegyétek ki belőle a biztosítási modulokat, mert viszi a pénzt). Kötvénykölcsön. Üdv

2012. febr. 5. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!